«КНИЖКОВІ» СОБАКИ
Профессия: cобака для чтения
Тепер у собак з'явилася нова професія - учитель читання. Звичайно, собаки не вчать алфавітом, не показують, як складати букви в слова. Зате вони чудово вміють слухати. При цьому собаки не роблять зауважень, які не дратуються, якщо дитина робить помилку. Вони завжди уважні і доброзичливі. У присутності мовчазної і доброзичливій слухачки дітям легше навчитися читати.
Ідея навчання дітей читання книг за допомогою собак зародилася в США кілька років тому, і тепер «книжкові» собаки є вже в усьому світі. Особливо популярні вони в Фінляндії та європейських країнах. Їх заводять при бібліотеках, щоб допомогти дітям поліпшити навички читання.
Так, у фінському містечку Маанінка місцева бібліотека найняла на роботу собаку, яка допомагає дітям вчитися читанню. Щодня пес по кличці Хилмі приходить в бібліотеку, щоб послухати, як читають діти. Фахівці стверджують, що малюкам дуже корисно усвідомлювати, що їх читання слухає собака - вона жваво реагує на голос дітей, але при цьому не висловлює своєї думки про почуте. Така методика допомагає дітям швидше освоїти техніку читання, адже собака може довго чекати, поки малюк складе слово, і не відволікається на невеликі мовні дефекти, властиві дітям.
Специально обученные собаки учат маленьких финнов читать книжкиВідзначимо, що «книжкові собаки» з'явилися не тільки в цій бібліотеці - в деяких містах у читачів є можливість замовити як індивідуальне, так і групове час для спілкування з чотириногим співробітником бібліотеки. В даний час фінські собаківники активно обговорюють критерії, за якими повинні відбиратися тварини на таку відповідальну посаду.
 Как в детской библиотеке "ЗИЛ" собаки приучают детей к чтению ...




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина