Що робити на карантині з дитиною 

Цікаві ідеї

Батьки проводять час із дітьми вже декілька тижнів і ідей для дозвілля може бракувати, проте на допомогу прийдуть наступні ігри.
Ф а н т а  з е р
Правила. Візьміть якусь дитячу книжку з картинками. Уважно розгляньте картинки разом із дитиною і придумайте історію, не пов’язану з тією, про яку написана книга. Кілька разів виконайте це разом, а потім дитина і сама долучиться до вигадування.

Д е т е к т и в
Правила. Інший варіант цієї гри, коли мама чи тато, не показуючи дитині картинку, розповідає, що на ній зображено і зариває книгу. А дитина повинна знайти цей малюнок, орієнтуючись за маминим описом. Потім помінятися ролями: описує дитина, шукаєш ти.

О з в у ч к а
Правила. Коли в телевізорі відключається звук, а на мультики, кіно або новини придумується власна озвучка. Дитина услід за дорослими перевтілюється на справжнього артиста!

В г а д а й
Зав’яжіть малюкові очі шарфиком і давай у руки по черзі різні предмети: м’яку іграшку, м’яч, тарілку, зернятка, книгу тощо. Завдання дитини – вгадати на дотик, що у нього в руках. Ускладнити гру можна, якщо вгадувати речі по запаху або, наприклад, за смаком.
М а л ю в а н н я
Красиво малювати - можуть одиниці! А тим, у кого немає особливих здібностей - про малювання залишається тільки мріяти! 
Але тепер - все змінилося, тому що за допомогою клітинок кожна дитина  зможе намалювати красиву картинку!
 Ось декілька прикладів як можна навчитися малювати по клітинках.
   






       

   Весело і з користю проводьте час із дітьми 

та будьте здорові!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина