8 квітня проводять День «Намалюй пташку».





Цей квітневий захід у першій декаді місяця має щорічний характер.
Draw A Bird Day — не просто особливий день, а цілий рух, який виник ще у 40-х роках ХХ століття в Англії.
Почалося все 1943 року з людяного вчинку семирічної дівчинки Дорі Купер. Дядько Дорі втратив ногу на війні та тривалий час перебував у госпіталі. Був він у пригніченому настрої — неговіркий та сумний. Тож коли Дорі навідалася до нього, то вирішила відволікти від сумних думок. Дівчинка просто попросила дядька намалювати їй пташку... І це подіяло! Під час кожного наступного візиту Дорі в госпіталь до малювання пташок для неї долучалося дедалі більше поранених солдатів.
Але три роки потому маленька Дорі Купер загинула під колесами автомобіля. На похороні її труна була заповнена малюнками пташок від пацієнтів, медсестер та лікарів госпіталю, в якому лежав її дядько. Поступово День народження дівчинки — 8 квітня — перетворився на День «Намалюй пташку», який торкнувся багатьох співчутливих сердець у всьому світі.
Правила участі у відзначенні цього дня прості — треба намалювати пташку й подарувати будь-кому. Якщо когось зупиняє невміння малювати  — не варто переживати. Адже головне завдання Дня «Намалюй пташку» — поширювати радість і нагадувати людям, що щастя часом полягає в дуже простих речах...

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина