Артур Хейли

            100 річчя від днянародження письменника       Артура  Хейлі 


Артур Хейлі - британо-канадський письменник, що дав друге життя жанру виробничого роману. Подібна література відрізняється не тільки і не стільки детальним відображенням людських взаємин, але і ретельним опрацюванням подробиць технологічного процесу, викладених простою і доступною мовою для необізнаного читача.
За свою сорокарічну творчу біографію Хейлі написав тільки 11 книг,  зате яких!  Бестселерами «Готель», «На грані катастрофи», «Аеропорт» зачитувалися в усьому світі, книги зміталися з прилавків при кожному перевиданні, передавалися з рук в руки і втілювалися на кіноекрані. Для читачів в Радянському Союзі романи Артура Хейлі були ілюстрацією недосяжного закордонного життя. Сам автор не вважав свою творчість серйозною письменницькою працею і називав себе просто вигадником.
Вважається найуспішнішим роман «Аеропорт» охоплює всього один день з життя вигаданого аеропорту імені Лінкольна, але скільки подій трапляється за цей час. Не дивно, що таке нашарування сюжетних лінії, досконале знання письменником предметів і процесів наштовхнули кінорежисерів на перенесення оповіді на екрані.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина