«У світі неймовірних пригод»
до 145 річчя від дня народження Рафаеля Сабатіні


Творець безсмертного капітана Блада, англійський письменник Рафаель Сабатіні (1875-1950), - один з найбільш цікавих авторів історико-пригодницької літератури першої половини нашого століття. За наполяганням батька відправився в Лондон, щоб досягти успіху на ниві комерції.
 З юнацьких років вільно володіючи кількома мовами, він зміг отримати місце клерка в великій фірмі. Але бізнес не цікавив Рафаеля, і він звернувся до журналістики. Опублікувавши в газеті, де він співпрацював, кілька оповідань, Сабатіні з перших років XX століття починає випускати в світ свої романи, поступово завойовуючи популярність.
Тема моря, пригоди вільних корсарів завжди хвилювали уяву Сабатіні, вони присутні в багатьох його творах ( «Морський яструб», «Чорний лебідь» і ін.). Однак найбільш яскраве втілення вони знайшли в романі «Одіссея капітана Блада» (1922), він відразу приніс йому всесвітню популярність і в 1935 році був екранізуваний видатним американським режисером Майклом Кертіц за участю зірок Голлівуду Ерола Флінна (Блад), Олівії де Хевалленд (Арабелла) і Безіла Ребоуна (Левассер). 
Взявши за основу окремі факти біографії знаменитого англійського пірата Генрі Моргана, Сабатіні створив чарівний образ корсара-джентльмена, далекого злобі, користолюбства, несправедливості. Не в силах розлучитися з улюбленим героєм, письменник склав в 30-ті роки ще три книги про нього, побудовані у вигляді збірників пов'язаних між собою оповідань - «Хроніка капітана Блада», «Капітан Блад повертається» і «Удачи капитана Блада».

 Книги цього чудового автора чекають на тебе у бібліотеці філіалі № 2



Одиссея капитана Блада





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина