Всесвітньому дню пінгвінів присвячується…

Цікаві завдання з кумедними пінгвінами зацікавлять вашу малечу, та і дорослим буде над чим подумати, тож приєднуйтесь до наших розваг




А тепер підказки

Пінгвіни – дивовижні птахи. Ці безкрилі водоплавні створіння живуть тільки в землях південної півкулі. Більшість видів пінгвінів мешкає в Антарктиді і на деяких островах цієї півкулі. І тільки нечисленні види мають пристосованість до життя в помірних і тропічних кліматичних поясах.

Редакція BBC Earth  нарахувала  17 видів пінгвинів, які зараз мешкають на Землі.

Приблизно 75% свого життя вони проводять в океані, а час, що залишився живуть на суші. Вибираються пінгвіни з води для відкладання яєць і в очікуванні потомства.

Тривалість життя пінгвіна в природі - 15-25 років і більше. Але тривалість життя залежить це й від виду пінгвінів. Невеликі види пінгвінів - а таких більшість - живуть 10-15 років. Великі види, наприклад, імператорський пінгвін, живе близько 25 років. 

сім'я пінгвінівНайбільший — імператорський пінгвін важить 35–40 кг і досягає в довжину 117 см. Пташеня імператорського пінгвіна, що тільки що вилупилося, важить 315 грамів, пінгвіна Аделі 80–90 грамів. 

Лише збившись у великі стада (сотні й тисячі особин) пінгвіни можуть висидіти яйця. Різниця температур між центром великої групи й периферії може сягати півсотні градусів, і центральним самцям необхідно час від часу перебиратися на периферію, щоб уникнути перегрівання.

Шкіра цих дивовижних водоплавних птахів покрита безліччю чорних і білих пір’я. Вони захищають їх від хижаків, наприклад, від морського леопарда або касатки, які, полюючи, дуже часто не в змозі відрізнити білий колір на животі пінгвіна від навколишнього його світлої поверхні води. Якщо ж, навпаки, леопард дивиться з піднесення, то він цілком може сплутати чорну спину птиці з темрявою океану. Тому пінгвіни для своєї ж власної безпеки повинні носити ці біло-чорні смокінги. Пір’я ростуть на всій поверхні їх тіла, що відрізняє цих птахів від інших видів, у яких вони розташовані в строго визначених місцях.
пересування пінгвіна на животі

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

Кульбаба, або Диво-рослина

4 найпопулярніші квітки осені