«Марш парків», або Дні непомітного комфорту
Вперше Дні заповідників і національних парків були організовані в 1996 році за ініціативою Центру охорони дикої природи (ЦОДП).Вони отримали назву «Марш парків».
Марш парків – міжнародна акція громадської підтримки особливо охоронюваних природних територій. Щорічно в «Марші парків» беруть участь сотні тисяч людей. Більше 200 держав та неурядових організацій України та СНД співпрацюють з ЦОДП як організатори місцевих маршів.
Збільшення природно-заповідних територій свідчить про зростаючу роль заповідників у сучасному суспільстві, про надзвичайну важливість роботи щодо їх збереження і розвитку. Втім, на території України є й багато місць із таким високим статусом як заповідники, заказники тощо. Вони – надбання нашого народу, золотий фонд держави, який утверджує її в цивілізованому світі. Кожний з нас має докласти всіх зусиль, щоб зберегти природну красу для нащадків.
Марш Парків в Україні вже став очікуваною подією, а його головний принцип – добровільність, дозволяє взяти участь будь-кому.
В ці дні заповідники і національні парки мають змогу розповісти про себе, про соціальну значущість і важливість заповідних територій для збереження природи в країні та всієї планети.
Взагалі, заходи свята дуже різноманітні, це можуть бути різні конкурси, семінари, прес-конференції, круглі столи, дні відкритих дверей, екологічні десанти (збір сміття, посадка дерев і чагарників, розчищення джерел тощо), публікації в пресі, тематичні виставки та концерти, тематичні теле- і радіопередачі, акції волонтерської допомоги та збір благодійних коштів на підтримку парків та заповідників.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина