УЛЮБЛЕНИЙ НАТЮРМОРТ ПО-СУЧАСНОМУ….

З початку виникла ідея просто помилуватись улюбленими натюрмортами, згадати тему живопису, на яку нас надихає весна, квіти, зелені пейзажі за вікном.  Але після перегляду фото в  Instagram, з’явилася ідея зробити добірку фото-натюрморту, в центрі якого є книга, а ще згодом захотілося поєднати все це в одній статті. Що з цього буде? Побачимо…
То що ж таке натюрморт?  Натюрморт в живописі - зображення статичних неживих предметів, об'єднаних в єдиний ансамбль. Він  може бути представлений як незалежна полотно, але іноді стає частиною композиції жанрової сцени або цілої картини. Перші натюрморти зустрічаються на фресках Стародавньої Греції та Стародавнього Риму. Натюрморт в живописі поступово трансформувався в окремий значимий жанр. Цей процес зайняв не одну сотню років, а кожне нове покоління художників розуміло полотна і колір згідно віянням епохи.
 Найвідоміші і найдорожчі натюрморти належать таким іменитим художникам, як Вінсент Ван Гог, Огюст Ренуар, Клод Моне, Пабло Пікассо, Віллем Хеду, ось їх полотна:



Але, як це не дивно, сьогодні у соціальних мережах стають популярними не тільки фотографії сучасних моделей, їжі, або дивовижних пейзажів, а й книжок. Для когось це спосіб похвалитися поповненнями у власній бібліотеці, для інших – можливість знайти однодумців, обговорити улюблених письменників, посмакувати цитатами з твору, який зачепив. Особливої уваги заслуговують світлини тих, хто створює справжні книжкові «натюрморти». Квіти, тістечка, кавові зерна, чай, смузі лише деталі продуманої до дрібниць композиції, в центрі якої - КНИГА. ( https://starylev.com.ua/club/blog/knyzhkovi-natyurmorty-z-instagram)

             Пропонуємо добірку світлин з Instagram із книжками. Застерігаємо: після їх перегляду вам неодмінно захочеться й нову книжку прочитати, й зробити з нею кілька світлин:) Тож, насолоджуємось натюрмортом по-сучасному…














 

                І ще трішки: 

Натюрморт с книгами. Франция 19 век.


Валентин Рекуненко (сучасний український художник)

Натюрморт


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина