Квіткова феєрія


Квіткова феєрія
(Віртуальна виставка)


Квіти мають надзвичайну здатність підвищувати настрій, недарма вони є символом свят. Люди висаджують рослини біля житла, промислових і службових приміщень, в інтер’єрах різного функціонального призначення. Рослини мають безліч таємниць та сюрпризів, і вони відкривають їх тільки тоді, коли дбайливо за ними доглядають.
Квіти у вашому домі
Цей розділ познайомить з багатьма найпопулярнішими кімнатними рослинами. Поради допоможуть забезпечити чудовий ріст і прекрасний вигляд рослин цілий рік.
Атлас экзотических растений/пер. с французского
И. Крупичевой. – М.: Изд-во Эксмо, 2004.–112 с.: ил.
Ніщо краще не відображає химерну фантазію природи, ніж барвисті екзотичні рослини. Вони захоплюють своєю пишністю, дивують незвичними формами і кольорами.
Цей атлас стане в нагоді вам в подорожі по дивовижному світу екзотичних рослин. Його статті допоможуть вам визначити, які умови необхідні вподобаним вами рослинам, і зрозуміти, чи зможуть вони жити в вашому домі.
Приходько, Светлана Николаевна. Цветы в квартире. Справ. изд. /С. Н. Приходько, М. В. Михайловская. – К.: Урожай, 1992. – 224с.:ил.
У довідковому виданні вміщено відомості про вирощування рослин   в кімнатних умовах. Детально описані вимоги рослин до світла, тепла, вологи, складу землесуміші, застосовуваних добрив, про способи розмноження.
Значна частина книги присвячена опису видів і форм рослин для вирощування в інтер’єрах різного призначення.
Удалова, Р.А.  Агавы, алоэ и другие суккуленты/Р.А. Удалова. – СПб.: «Агропрмихдат», 1994.  – 112с.
Дано описи найпоширеніших сукулентних рослин, відомості про догляд, пересадку, способи розмноження і захисту від хвороб і шкідників.


Кактусы/Авт.-сост. М.П. Згурская.– Харьков: Фолио, 2007. – 223с. (Комнатное цветоводство).
Вирощування кактусів - мистецтво і наука, що вимагають певних знань: як вибрати рослини, які варіанти їх розміщення в інтер'єрі, в чому секрет догляду, а також на  багато інших питань вам допоможе отримати відповідь ця книга.


Энциклопедия  комнатного цветоводства. –  Харьков: Книжный Клуб «Клуб Семейного Досуга», 2005. –  512 с.
У книжці викладено базові відомості, необхідні квітникарям-аматорам: опис найпоширеніших видів декоративних рослин, основні правила догляду за кімнатними  рослинами, які можна вирощувати на балконі й у відкритому грунті.

Клевенская Т.М.  Суккулены: неприхотливые комнатные растения/Т.М. Клевенская. – М.: ОЛМА-ПРЕСС, 2002.– с.: ил.
В книзі дані практичні рекомендації по вирощуванню рослин, які без особливих зусиль можна  виростити в домашніх умовах.




Довідник квітникаря-любителя/за ред. Т.М. Черевченко. – К.: Урожай, 1994. – 368 с.

В довіднику наведено опис 500 видів, форм та сортів кімнатних рослин. Подано поради, щодо захисту квіткових рослин від шкідників і хвороб.

Квіти в саду
В цьому розділі зібрана література по технології вирощування в умовах захищеного грунту квіткових культур: гвоздики, троянди, тюльпана, фрезі.
Викладено особливості агротехніки, удобрення та захисту їх від шкідників і хвороб.
Тавлинова, Г.К.  Приусадебное цветоводство/ Г.К.  Тавлинова. – Л.: Агропромиздат, 1989. – 334с.
В книзі висвітлені питання планування і декоративного оформлення садових і присадибних ділянок. Інформація, що розміщена у цьому виданні знайомить читача з широким асортиментом декоративних рослин, що розмножуються черенкуванням та посівом в відкритому грунті.

Клименко, З.К., Рубцова, Е.К.  Розы: Каталог-справочник/ З.К. Клименко, Е.К.  Рубцова. – К.: Наукова думка, 1986. – 212с.: ил.
Книга знайомить з методами агротехніки, розмноження троянд та методами боротьби з хворобами та шкідниками.
Дудник, Н.М.,  Харченко, Е.Д.  Пионы: Каталог-справочник/ Н.М Дудник,.,  Е.Д.  Харченко. – К.: Наукова думка, 1987. – 128с.: ил.
У книзі дається класифікація сортів та характеристика садових груп рослин. Методи агротехніки та розмноження цих чудових квітів.


Бескаравайная, М.А. Клематисы/ М.А. Бескаравайная. – К.: Урожай, 1989. – 144с.:ил.
В книзі описано асортимент клематісів, майже 100 видів, сортів та форм, докладно розповідається про особливості вирощування їх в різних кліматичних зонах України, а також способи розмноження.

Лианы/Авт.-составитель Ю.В. Белочкина. – Х.: Фолио, 2007.–222с.
Ліани широко використовуються у вертикальному озелененні. ліани доречні в будь-якому інтер'єрі. Якщо вас зацікавить вирощування ліан - ця книга для вас.

Осипова, Н.В.  Лианы: Справочное пособие/ Н.В. Осипова. – М.: Лесн. пром-сть, 1989. – 159с.:ил.
Про ліани чули багато, але і до цього дня це таємнича рослина - одна з найцікавіших в живій природі - викликає бажання дізнатися про неї якомога більше. Цьому в повній мірі сприяє дана книга.


Гаганов, П.Г.  Флоксы многолетние/П.Г. Гаганов.   – М.: Сельхозиздат, 1963.–208с.
Багаторічні флокси по різноманітності окраски, аромату квітів, пишності суцвіть відносять до першокласних декоративних рослин.
Здатність флоксів легко розмножуватися і відносна простота культури роблять їх незамінними в квітникарстві. У книзі автор ділиться багаторічним досвідом з вирощування цієї чудової квітки.

Александрова, М.С., Крестникова, А.Д. Озеленение балконов Справочное пособие/М.С.Александрова, А.Д. Крестникова. – М.: Лесн. пром-ть, 1991. – 2016 с.: ил.
Якщо ви хочете, щоб ваш балкон, лоджія, вікно чи тераса радували око, прочитайте цю книгу і скористайтеся порадами автора. Велику увагу автор приділяє прийомам для створення квіткових (кольорових) композицій.

 Усі книжки, що представлені на нашій віртуальній виставці та багато інших, ви можете знайти у нас в бібліотеці.
Чекаємо на Вас!





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина