Джеймс Олівер Кервуд : «Співак Півночі»


Джеймс Олівер Кервуд : «Співак Півночі»
Літературний календар
Джеймс Олівер Кервуд (12 червня 1878 - 13 серпня 1927) — американський прозаїк та захисник навколишнього середовища, автор пригодницької літератури.
Джеймс Кервуд народився в 1878 році в американському місті Оуоссо (шт. Мічиган). Після закінчення школи він працював журналістом та редактором. У 1909 році здійснив першу подорож по Канади. Все подальше життя він подовгу подорожував по Канаді та Алясці, де набирався вражень для своїх романів. Кервуда супроводжував успіх, він розбагатів і в 1922 році побудував у своєму рідному місті будинок в стилі XVIII століття — Замок Кервуд.
Кервуд був захисником дикої природи, в тому числі він боровся за скорочення сезону полювання, а в 1926 році став членом Мічиганської комісії з захисту навколишнього середовища.
У 1927 році Кервуд поїхав до Флориди. Під час риболовлі його вкусив павук, що викликало алергічну реакцію, зараження крові та смерть. Його пам'ятають на батьківщині. Зараз в його замку розташований музей, де проводяться щорічні свята на честь письменника.

Перші оповідання Кервуд надрукував ще будучи підлітком, але не отримав за них гонорару. Протягом свого короткого життя він написав понад 30-ти романів. Найвідоміші з них: «Казан», «Гризли», «Бродяги Севера», «Сын Казана». Його романи продовжують кращі традиції європейсько-американської пригодницької літератури, зокрема твори Джека Лондона про Північ. Головні герої його книжок — дикі тварини в дикій природі (вовки, собаки, ведмеді та ін.) На російську мову декілька романів були переведені Михайлом Чеховим, братом письменника Антона Чехова.

В фонді нашої бібліотеки є великий вибір книг Джеймса Олівера Кервуда. Абонемент чекає на вас!!!



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

«Зниклі птахи та тварини України»