Кулінарні мандри світом


Кулінарні  мандри  світом
Запрошуємо вас здійснити невеликий кулінарний екскурс в інші країни, а може, навіть, і в іншу історичну епоху. У вас є для цього всі можливості.
Достатньо відкрити кулінарну книгу, представлену на нашій віртуальній виставці, та вибрати рецепт що сподобався.
Неважливо, що ви вирішили готувати: гостре блюдо, десерт, або ситний обід зі зміною частувань. Користуючись книжковою виставкою, сміливо вирушайте в подорож по сторінках представлених видань, де ви знайдете рецепти найпопулярніших блюд кухонь народів світу практично з усіх регіонів. Експериментуйте, пробуйте, відкривайте для себе нові смаки разом з нами!
Так, як ми українці і живемо на Україні, тож пропонуємо розпочати знайомство саме зі страв української кухні.
Українська кухня
Смачний борщ, апетитні вареники, ароматні пампушки. Відразу ми згадуємо надзвичайно смачну, звичну домашню кухню.

Карсекіна В.В., Скрипка Л.М.  Страви української кухні.
В книзі висвітлено особливості національної української кухні. Подано рецептуру і технологію приготування українських страв.
Книга допоможе вам оволодіти тонкощами приготування українських національних страв, як традиційних, так і маловідомих, але дуже смачних  і корисних.
Готуйте і дивуйте своїх рідних прекрасними стравами української кухні.
Італійська кухня
Пропронуємо вашій увазі книгу Альхабаш О.А.  Італійська кухня
.

Італійці розуміються на смачних стравах. Піца, паста, різотто, полента, панакота, біскотті, лазанья, тірамісу...
Сьогодні ці страви — візитна картка Італії. На сторінках цієї книги ви знайдете рецепти не лише цих, але й інших середземноморських страв: салатів, супів, страв із м'яса, яєць і морепродуктів. Ця книга – захоплива подорож у секрети смачної і здорової їжі з колоритом сонячної і привітної Італії!
Адже італійська кухня - це не звід раз і назавжди сформованих рецептів. Швидше, це гра, азарт, але найголовніше-вміння визначити і розкрити суть продукту. Імпровізуйте - і ви відчуєте, що значить бути на кухні справжнім італійцем.
Французська кухня
Французька кухня тісно пов'язана з культурою народу, вважається колискою кулінарного мистецтва та раєм для кухарів. Її всесвітня слава відображається навіть у тому, що майже кожен француз, незалежно від освіти чи соціального статусу, може з легкістю дискутувати на кулінарну тематику.
Для середньостатистичного француза кухня – невід'ємний елемент повсякденного життя, не випадково саме французи винайшли мистецтво «savoir-vivre» (правила хорошого тону). Також безліч термінів французької кухні вкорінились до багатьох мов і вживаються на кухнях всього світу.
Французи дуже уважно вибирають продукти для кожної трапези, меню залежить від свята у календарі, рівня урочистості чи просто фантазії кухаря.
У книжці Альхабаш О.А.  Французька кухня (Серія «Смак країни») подаються рецепти найпопулярніших страва французької кухні. Ви знайдете тут цибулевий суп і юшку «Буайбез», півня у вині та жюльєн, воловани і фуа-гра, фондю і суфле, а також інші вишукані страви. Доступні інгредієнти, детальний опис приготування кожної страви, чудові ілюстрації — усе це зробить знайомство з кухнею Франції приємним і незабутнім.
Польська кухня
Польська кухня представлена книгою «Польськая кухня» із серії «Кулинарное искусство народов мира».
Про польську кухню пишуть і говорять мало.

Польська національна кухня достатньо різноманітна і оригінальна. За багатьма компонентами вона подібна до української, використовуючи, втім, і привнесені елементи кулінарної традиції німецьких і прибалтійських народів. Страви зазвичай дуже ситні, кількість приправ і спецій невелика, але використовуються вони з великим умінням.
З м’ясних страв добре відомі знамениті ковбаси, шинка з хріном, печеня з телятини, запечена з картоплею корейка під цибульним соусом, телячі мізки із зеленню, смажений рубець з вареними овочами «фляки», тушковані в сметані з томатами і червоним перцем курчата, смажена качка «качка», капуста з копченою грудинкою «пожіброда», гусак з яблуками «гес», м’ясо в сметанному соусі «зраж», фарширована гусяча шийка, паштет із зайця, свиняча котлета «котлет шабові», свиняча нога з гороховим пюре «голонка» , печеня з дикого кабана і знаменитий «бігос» — блюдо з різноманітних сортів м’яса і квашеної капусти. Перевага віддається смаженим стравам.
Польща — «країна супів», тут їх сотні і сотні видів. З овочевих супів хороший борщ «Ботвинків», суп з капусти «капусняк», суп з картоплі, овочів і крупи — «крупняк», бульйон з кнедликами і шматочками м’яса «росол», суп з локшиною «зачерка» і сметанний суп «зурек» . Не менш цікаві суп з гусячої крові «черніна», щі по-польськи, суп з свіжих огірків і різноманітні борщі.
Дуже популярні і страви з риби — знаменита печена щука, печена риба з хроном, салат з оселедця, оселедець в сметанному соусі, короп по-польськи (голова коропа подається окремо і вважається святковою стравою), короп, лин або лящ в соусі по-польськи та ін. 
Гриби в Польщі дуже популярні як варені (служать обов’язковим елементом, наприклад, багатьох борщів), так і смажені, тушковані, солоні, мариновані та зі спеціями. 
Вироби з тіста — неодмінний атрибут традиційного столу. Традиційним польським десертом є кекс «мазурек», «маковник», кренделі з маком, пісочний рулет з горіховою начинкою, пряники, а також джеми, торти і інша випічка.

Японська кухня
Гортаючи книгу Анни Мойсеенко «Японська кухня» (із серії «Кухні народів світу») ви відкриєте  для себе світ традиційної японської кухні. Оригінальний салат дайкона з солодким перцем, баклажани з соусом понзу, класичний суп місо.

Для справжнього японця суп може бути як сніданком, так і обідом, і вечерею.
Для приготування салатів використовують багато свіжих овочів, водорості і фрукти, тому закуски завжди мають вітамінами і є дуже корисними для організму людини. Салати часто подають разом з рибою або морепродуктами, рідше - з м'ясом.
Найпопулярніші страви Країни висхідного сонця - це, звичайно ж, роли, суші і сашимі. До їх складу входять рис, морепродукти і риби, овочі і водорості норі. Неодмінними довненнями стають маринований імбир, соус васабі або соєвий соус.
Чимало уваги приділяється і десерту. Для приготування солодких страв використовують рисове або бобове борошно, сухофрукти, горіхи і нектари.
Найпопулярніший алкогольний напій - саке. Це ніщо інше, як рисова горілка. Рецептів приготування саке дуже багато, в зв'язку з чим горілка має колір від прозорого до ніжного зеленого або янтарного. Саке виготовляють на основі горіхів, грибів, сиру або сої.
 Індійська кухня
Єдиної індійської кухні, як такої, не існує. У зв’язку з різними кліматичними умовами і великим розмаїттям релігій, у кулінарії народів Індії є суттєві відмінності. Індійці-мусульмани не їдять свинину, багато індійців-індуїстів є переконаними вегетаріанцями і взагалі жоден індієць не їсть яловичину.

М’ясний ряд представлений бараниною, козлятиною, буйволятиною, птицею, а також різноманітними морепродуктами й прісноводною рибою. Єдиними загальними рисами всіх підвидів індійської кухні є повна відсутність будь-якого столового приладдя (за винятком ваших рук) і любов до запашних прянощів.
В книзі С.К. Райт «Секреты индийской кухни»,  яку ми пропонуємо вашій увазі, завдяки вмілому добору продуктів і спецій, що є у нас в продажу, автору вдалося «адаптувати» індійські національні блюда до смаку європейців але зберегти при цьому колорит і своєрідність індійської кухні.
Єврейська кухня
Книжка Дубровис Г.А. «Еврейская кухня», яку ми вам представляємо, унікальна. Вашій увазі пропонуються рецепти різноманітних блюд єврейської кухні.
Єврейська кухня - одна з найдавніших. Але що ми про неї знаємо? Більшість назвуть лише мацу, фаршировану рибу і форшмак. Насправді, єврейська кухня дуже багата і різноманітна. У нашій книзі ви знайдете рецепти святкових і повсякденних страв, а також дізнаєтеся про єврейські свята і страви, які подають на стіл у ці дні. Відкрийте для себе дивовижний світ єврейської кухні!
Страви східної кухні

Чудова книга Саніної Ірини Леонідівни
«Східні солодощі» знайомить нас з казковим та овіяний легендами світ Сходу завжди приваблює своїми секретами і таємницями. Халва, пахлава, рахат-лукум, пастила, чак-чак, шербет...
Східні солодощі вже давно є улюбленими ласощами в усьому світі. У книзі зібрані рецепти різноманітних східних солодощів, які ви легко зможете приготувати у себе вдома не тільки до вечері, а й на велике свято. Готуйте із задоволенням і дивуйте цими солодкими смаколиками рідних і гостей!
Угорська кухня
Традиційна угорська кулінарія справедливо вважається одною з найкращих в світі. Такі страви як бограч-гуляш, халасле, чірке-паприкаш, лангош, палатштнкен відомі багатьом. 
Закарпаття – край, де в тісній співдружності мешкають представники багатьох національностей. Значну частину населення складають угорці, чиї кулінарні традиції суттєво вплинули на закарпатську кухню. Близькість до кордону з Угорщиною і часті відвідини закарпатцями цієї країни також не могли не залишити свого відбитку на меню, що традиційно з’являється на столі закарпатців. В книзі зібрані найкращі і найцікавіші рецепти страв угорської кухні.
Книга містить кольорові ілюстрації з фотографіями окремих страв.
Про що книга «Угорська кухня»  яку ви тримаєте в руках?
Це не просто збірник рецептів дивовижних страв угорської кухні, але і довідник  угорських традицій. Ви не тільки зможете навчитися готувати угорські страви, а й дізнаєтесь, що собою являє культура цього дивного народу.
Китайська кухня
Чи знаєте ви, шановний читачу, що Китай – це країна п’яти великих відкриттів?  Так, саме в Піднебесній вперше  винайшли компас, фарфор, папір, шовк та порох. Але великий вплив на матеріальну культуру країни і всього світу зробило кулінарне мистецтво, коріння якого сягають у далеку давнину. 
Мистецтво приготування їжі в Китаї вдосконалювалося протягом тисячоліть.
Мистецтво приготування їжі по-китайськи – справа досить складна: потребує ретельного відбору продуктів, їх подрібнення і високої майстерності у приготуванні. Проте китайську технологію можна засоїти і в домашніх умовах. В цьому вам допоможе книга  Меншикова В.П.  «Угощення по-китайськи».
 «Страви світової кухні»  О. Махальська
Справжні шедеври кулінарного мистецтва, кращі страви з усіх, які є на світі, екзотичні поєднання звичних продуктів – усе це ми можемо дозволити собі щастя. І для цього зовсім не треба вирушати світ за очі – достатньо лише докласти не так уже й багато зусиль!  
За допомогою цієї книги у вас обов’язково все вийде гаразд. Просто обирайте собі рецепт, який найбільше сподобається, і сміливо беріться до справи.
 Розширюйте географію! Готуйте з любов’ю!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина