Все  про  дружбу

Що таке дружба ? Для нас це радість! Величезна радість від спілкування! Радість від того, що поруч є близька тобі людина, яка допоможе порадою, завжди вислухає і неодмінно підтримає у всьому. Тільки йому можна повністю довіритися. Тільки від нього можна без образи вислухати критику на свою адресу.

Друг. Дружба. Дружити … Ці поняття знайомі нам з дитинства. Як легко ми ними користуємося спочатку, і як обережно використовуємо їх, коли дорослішаємо. «Це мій друг», – кажемо ми граючи в пісочниці з іншою дитиною, якого побачимо вперше п’ять хвилин тому. Але з роками ми змінюємо своє ставлення до дружби.

Справжня дружба явище досить рідкісне. Але якщо вона все ж є, то треба її берегти, як зіницю ока. Адже, втрачаючи одного близького друга, ми втрачаємо частинку себе. І треба завжди пам’ятати, що втратити його легко, а от знайти шалено важко. І чим старше ми стаємо, тим важче.
Дружбу треба ростити, як тендітну і ніжну квітку. «Поливати» думками про одного, «удобрювати» гідними вчинками.

Яким повинен бути друг? Вірним! Терплячим! Добрим! Так, саме таким! Адже він же Друг! Друг пройде перевірку і часом, і обставинами. І з роками справжня дружба стає тільки міцніше.
Дружба не може бути односторонньою, інакше це вже взагалі не дружба. Все спільне, всі разом! Завжди і всюди! Саме це я вважаю справжньою дружбою. 
Друзів не може бути багато, один, можливо, два або три за все життя. А решта десятки і сотні – це просто приятелі, товариші, знайомі. Так, хороші, приємні, чудові, але це не друзі.
І у нас є друг! А значить ми - щаслива людина. Значить що ми не один. І він теж. А разом – море по коліно, разом ми вирішимо будь-які проблеми, і не будуть страшні нам ніякі труднощі і негаразди. Адже ми ж друзі!

Друзі відіграють велику роль у нашому житті. Для нас вони найбільш дорогі люди, авжеж після нашої  сім’ї. Зі справжніми друзями ми завжди можемо бути абсолютно відвертим. 
Разом нам море по коліно, разом ми вирішимо будь-які проблеми, і не будуть страшні нам ніякі труднощі і негаразди. Адже ми ж друзі!
Тож правду каже українське прислів’я: людина без друзів – як дерево без коріння.
До неоціненних коштовностей фольклору будь-якого народу, а відтак і українського, належать прислів'я та приказки — короткі влучні вислови, які образно та лаконічно передають нащадкам висновки з життєвого досвіду багатьох поколінь предків. Вони є узагальненою пам’яттю народу та результатом його спостережень над життям і явищами природи.
Ось що народна творчість говорить нам про дружбу:
·       Не варто з другом сваритися, бо доведеться миритися.
·       Скарб – не друг, а друг – скарб.
·       Дружба та братство – найбільше багатство.
·       Нових друзів май – старих не забувай.
·       В нашій дружбі – наша сила
·       Всі за одного і один за всіх.
·       Дерево міцне корінням, а людина – друзями.
·       Старий вірний друг – краще нових двох.
·       Скажи мені хто твій друг, і я скажу тобі, хто ти.
·       Друзі пізнаються в біді.
·       Не той друг, хто медом маже, а той, хто правду каже.
·       Чоловік баз друга – що їжа без солі.
·       Яку дружбу заведеш, таке й життя проживеш.
·       Дружній череді і вовк не страшний.
·       Над товаришем не смійся, бо над собою заплачеш.
·       Дружні сороки орла заклюють.
·       Нема приятеля – шукай, а знайшов – так гляди.

Дружба — це одне із найпрекрасніших почуттів, дарованих людині. 
Дружба — це вияв людського життя.

Про щиру дружбу написано немало книжок. І ось тільки деякі з них:









Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

«Зниклі птахи та тварини України»