Під час літніх канікул. Моє дозвілля.


Під час літніх канікул. Моє дозвілля.
Перші дні червня, змушують батьків задуматися, як організувати дитяче дозвілля і чим зайняти дитину на літніх канікулах? Дітвора, яка шукає собі розваги самостійно, як правило, знаходить не зовсім те, що хотілося б батькам. І щоб літо пройшло весело і корисно, пропонуємо цікаві ідеї, як школяреві провести літні канікули.
Поїхати на море. Про користь морського клімату для дітей говорити зайве. Найкращий варіант, якщо відпочинок біля моря триватиме від 2-х тижнів. Це дасть можливість дитячому організму адаптуватися і дійсно оздоровитися. Один з варіантів - поїздка в літній табір на морі.

 Записатися в басейн. Якщо з якихось причин, побачити море у вас цього літа не вийде, запишіть дитину в басейн. Для водних видів спорту літня пора - найкращий час.
 Поїхати в село. Супер! Звичайна поїздка в село на літо перетворюється у справжню пригоду і навіть випробування, якщо до неї додаються обов'язки допомагати бабусі по городу або саду ... Зате тут школяр дійсно відмовиться на деякий час від комп'ютера, замінивши просиджування перед монітором походами на річку чи у ліс.

Кататися на велосипедах або роликах. Підберіть відповідний маршрут - і вперед за новими враженнями! Якщо раптом свого велосипеда або роликів у вас немає, то можна взяти велосипед на прокат або піти на роллердром.
Читайте книги. Прочитати цікаву книгу. А краще декілька.
 Поїхати в літній дитячий табір. Серед найкращих ідей, як провести літо, адже в таборі враховується все — і розвиток, і навчання, і дозвілля. Батькам не доведеться ламати голову, чим зайняти школяра влітку, оскільки сучасні табірні програми передбачають комплексний підхід. Завжди можна підібрати літній табір за інтересами (мовний, спортивний, комп'ютерний і ін.) Або тематичну зміну (скаутську, історичну і под.), яка буде до душі дитині.
Відвідати кулінарний майстер-клас. Хто знає, можливо, після такого майстер-класу у дитини розкриються нові кулінарні таланти, і у вашому будинку з'явиться новий шеф-кухар?
Вивчити іноземну мову. Гідна ідея для школяра, який хоче бути успішним. Влітку можна записатися на курси іноземної мови або поїхати в один з мовних таборів. Зміна в дитячому мовному таборі — це занурення в мовне середовище, можливість поліпшити розмовні навички.
Записатися в спортивну секцію, про яку ви давно мріяли.
На канікулах можна записатися на курси блогерів, де навчать створювати якісний контент, ефективно просувати і монетизувати ваш блог.
Попустувати в парку атракціонів. Що за канікули без захоплених дитячих криків і солодкої вати? Але пам'ятайте, що парки атракціонів — формат розваг з обов'язковим супроводом дорослих.
Оновити зачіску. На канікулах можна сміливо експериментувати, наприклад, змінити імідж більш кардинально - зробити нову стрижку. 
Влаштувати фотосесію. Звичайно, можна звернутися до професійного фотографа, який допоможе зробити якісні світлини - сімейні або персональні. А можна обзавестися фотоапаратом і дати можливість дітям самим спробувати зробити зйомку, а потім навіть створити фотоальбом.
Навчитися робити сайти. Можна почати з безкоштовних онлайн-платформ (на кшталт tilda, wix), за допомогою яких легко і швидко створювати прості веб-сторінки. Якщо заняття виявиться до душі школяреві, то варто задуматися про більш глибоке занурення у веб-розробку — піти на курси програмування або створення сайтів, побувати в IT-таборі.
 «Підтягти» шкільні предмети. Школярам 10-14 років вчителі дають на літо багато завдань, потрібно просто контролювати їх виконання і правильно організувати час літнього навчання і розваг. А ось діткам 6, 7, 8 років варто спеціально підібрати розвиваючі ігри та цікаві завдання. 
Покататися на конях. Прогулянки на конях - це щось набагато більше, ніж просто спосіб відпочити від міської біганини. Неможливо не закохатися у цих граціозних гордих тварин!
Влаштувати пікнік з друзями. Виберіть відповідне місце для пікніка на природі, візьміть смачний перекус і відповідні гри для компанії, щоб весело провести цей день.
Влаштувати #челендж. Киньте собі виклик — пройти один із корисних 21-денних челенджів. Разом із батьками спробуйте: 21 день робити зарядку, прожити 21 день без соціальних мереж, 3 тижні повноцінного сніданку, 21 день без телевізора тощо.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

«Зниклі птахи та тварини України»