Що подарувати книголюбу?



Дарувати подарунки – це мистецтво, як і будь-яке мистецтво, його можна опанувати. Хтось любить отримувати подарунки, а хтось відчуває більше задоволення, коли дарує їх сам. Проте вам ще не раз доведеться робити і те, й інше.
Іноді ми витрачаємо багато часу на пошуки гарного подарунку для своїх близьких та друзів. Подарунки – це можливість нагадати іншій людині, що вона важлива у вашому житті, а ваші взаємини – цінні.  Завжди є привід привітати своїх близьких на будь-яке свято чи День народження. Замість забігу по магазинах, під час якого ви бездумно купуєте усе підряд чи бодай хоча би щось, краще зупинитися. А тоді замислитися та пригадати, що викликає захват в людини, чому вона раділа востаннє, про що говорила, які в неї потреби. Якщо ви знаєте уподобання людини, зробити свій вибір буде набагато простіше. Але до будь-якої події краще  краще готуватися заздалегідь.
 Ми могли б порадити та допомогти із вибором для тих, хто не уявляє своє життя без читання та книги. Якщо ваші рідні та друзі полюбляють читати, то з вибором подарунку точно проблем не буде!
 Тож, що ми можемо подарувати людині – книголюбу?
 В топ нашого списку подарунків потрапила чашка з принтом- цитатою улюбленого письменника. Такий подарунок зажди стане у пригоді. Особливо, якщо нанести на неї цитату з улюбленої книги вашого друга. Приємно починати день з кави і фрази Г.Г. Маркеса «Ніколи не переставай посміхатися. Навіть коли тобі сумно, хтось може закохатися в твою посмішку ». Чи не так?



Власний екслібрис. Головна мрія всіх книголюбів - мати окрему кімнату, відведену під бібліотеку. Приходити туди вечорами, прогулюватися між стелажами і вдихати запах свіжої або, навпаки, старої друкарської фарби. Ну і, звичайно, читати, сівши в крісло-гойдалку. Зробити перший крок до мрії можна, якщо подарувати близькій людині екслібрис. Штамп на книгах додасть особистій бібліотеці більшої значущості.

          Електронна книга. Прогрес не стоїть на місці, і тим, хто хоче читати більше, витрачати на книги менше і при цьому не тягати з собою тяжкості, варто подарувати електронну книгу. Якщо він, звичайно, любить читати книги в електронному вигляді.


          Ліхтарики, або настільні лампи для читання. Відомо, що читати в темряві - незручно. Саме заради зручності для любителів почитати, коли всі сплять, і придумали ліхтарики для читання. Такий подарунок буде для них дуже корисним.


Підставки для читання, або  книготримачі. Щоб навести порядок книг на полицях, в шафі або на робочому місці слід користуватися ось такими гарними тримачами. Вони зручні, сучасні і веселі. Дизайнери в усьому світі роблять тримачі для книг різних форм і з різних матеріалів, а виглядають вони досить оригінально та привертають увагу. Про них ми вже писали у своєму блозі – корисна та красива річ, яка надасть помешканню особливого шарму. Ваш друг неодмінно отримає задоволення від такого подарунка.



          Можна також обрати чи виготовити на замовлення оригінальну полицю для книг. Вона завжди буде нагадувати про Вас і прослужить не один рік!

І головне! Щоб ви не вибрали, пам'ятайте: для справжнього любителя читання кращий подарунок - КНИГА! Якщо ви знаєте, якій книжковій новинці або раритету близька вам людина була б рада, то не полінуйтеся і ощасливте її.  


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

«Зниклі птахи та тварини України»