«КВІТКОВІ» КНИГИ В МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ КВІТКИ


«КВІТКОВІ»  КНИГИ В МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ КВІТКИ


Квіти мають надзвичайну здатність підвищувати настрій, недарма вони є символом свят. 21 червня – відзначають Міжнародний день квітки, хто і коли придумав це свято - невідомо, але це і неважливо. В це свято особливо хочеться згадати про цікаві та захоплюючи книги, в назві яких є квітка, і які можуть зацікавити нашого читача. Взагалі рослини мають безліч таємниць та сюрпризів, і вони відкривають їх тільки тоді, коли дбайливо за ними доглядають, тому письменники часто використовують різні квіти  в назвах книг. Тож, знайомтесь з нашою новою добіркою, присвяченою Міжнародному дню квітки!
Рей Бредбері «Кульбабове вино»
До збірки увійшли оповідання, що вже стали класичними творами великого Рея Бредбері: "Вино з кульбаб", його продовження, якого довелося чекати півстоліття "Літо, прощавай", а також повість "Переддень всіх святих". Перші два романи - зовсім не фантастичні, а багато в чому автобіографічні, де можна провести одне літо в компанії з двенадцатилітніми хлопчиськами, літо, коли кожен день відбуваються дивовижні відкриття, літо, наповнене подіями радісними і печальними, загадковими і тривожними. Але головне - ти живий, ти дихаєш, ти відчуваєш.
Умберто Еко «Ім'я троянди» - книга з загадкою. На
 початку ХIV століття, незабаром після того, як Данте склав "Божественну комедію", в серці Європи, в бенедиктинському монастирі виявляються вбиті. Сищик, звичайно, англієць. Він нагадує Шерлока Холмса, а його юний учень - доктора Ватсона. У жорсткій конструкції детектива знаходиться місце і яскравим фактам історії Середньовіччя, і перекличкам з історією ХХ ​​століття, і розповідями про релігійні конфлікти і бунти, і зворушливій повісті про любов, і безліч нових загадок, які ми, читачі, поспішаємо розкрити, але хитрий автор незмінно обігрує нас ... Аж до парадоксального і страшного фіналу.

Маргарет Пембертон «Площа магнолій»
Це - історія Кейт, що полюбила чоловіка, якого не могла прийняти і не прийняла її заможна родина, але героїня  залишилася вірною своєму вибору навіть перед лицем страшної загрози ... Це - історія Крістіни, готової зробити все можливе і неможливе, щоб відшукати своїх зниклих рідних, - навіть розлучитися з чоловіком, без якого не в силах жити ... Це - історія жінок, які знають, якою важкою, безжальної і лютою може бути СПРАВЖНЯ ЛЮБОВ ...

Джейн Фейзер «Срібна роза»

Жорстоке вбивство, вчинене багато років тому, стало причиною кровної ворожнечі двох могутніх дворянських сімей - Хоуксмуров і Равенспіров. Однак королева Анна несподівано віддає юну Аріель Равенспір в дружини лорду Саймону Хоуксмуру. З жахом йде дівчина під вінець з людиною, якого вважає породженням пекла. Але той, кого Аріель звикла боятися і ненавидіти, твердо вирішив, що його шлюб стане шлюбом по любові....
Леонід Павленко «Біла лілея»
Народні перекази та легенди, факти живої історії, та з сучасного життя, оповиті дивним і цілющим світлом природи, відтворює автор з пристрастю і любов'ю на сторінках своєї книги. Оригінальні історії, характери і ситуації, тон і ритм оповіді, своєрідна стилістика живої мови - все це надає творам Леоніда Павленко особливої свіжості і чарівності.


Збірка оповідань «Под знаком розы»

 В  цій збірці ви знайдете всю чарівність фентезі. Герої повістей - прекрасні відважні жінки і благородні сильні чоловіки, подолавши всі перешкоди вони домагаються виконання своїх бажань і в обіймах улюблених знаходять спокій і щастя. До збірки увійшли твори таких авторів:
 • Нора Робертс "Зимова троянда" На далекому острові, прокляттям чаклунки приреченому на вічну зиму, молода королева зцілює пораненого воїна, і щастя справжнього кохання зігріває її серце ...
 • Джил Грегорі "Троянда і меч" Бажаючи повернути собі трон предків, принцеса, яка виросла у вигнанні, звертається з проханням про допомогу до розчарованого в житті принцу, з яким була колись заручена.
• Маріамм Уіллман "Найпрекрасніша троянда" Історія відчайдушного  воїна, що закохується в єдину жінку, яка може врятувати його життя і зігріти його серце.
• Рут Райан Ланган "Троянди Гленросса" Джеймі Морган бився, щоб захистити рідну землю від кривавих загарбників і дивом залишився живий. Він заліковував рани в напівзруйнованому монастирі, майже втративши волю до життя, де і зустрів Алексу Мак Калум, чия сім'я була жорстоко вбита.
Роман Іваничук «Мальви»
У романі «Мальви» («Яничари»), за який автор зазнав тяжких переслідувань радянської системи, показані катастрофічні наслідки зречення свого народу і батьківщини як для окремої людини, так і для всієї нації. Події роману розгортаються на тлі відродження української державності під керівництвом Богдана Хмельницького, а також містять непересічний матеріал з тогочасної історії Криму і Туреччини.


Сара Джіо «Фіалки у березні»

У житті Емілі Уїлсон, колись найудачливішої дівчини Нью-Йорка, настає темна смуга. Творча криза, прохолодні відносини з рідними, а потім і зрада чоловіка змушують Емілі виїхати з мегаполісу і відправитися на острів Бейнбрідж до своєї двоюрідної бабусі Бі, в будинок, поруч з яким ростуть дикі фіалки, а океан піниться прямо біля ганку.

  
Також в бібліотеці є великий вибір книжок по догляду за рослинами, кімнатними та садовими, може зацікавити всіх, хто вирощує квіти  у себе вдома чи на дачі.  Приходьте, читайте, насолоджуйтесь!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина