Що читати на пляжі?


Що читати на пляжі?
                  (рекомендаційний список літератури)

 Після холодного та дощового травня ми з нетерпінням чекали літа, мріяли про тепло.  Мрії нарешті збулись, та нам уже хочеться прохолоди. А де ж прохолода як не біля річки чи озера
Тому гайда на пляж!
А так як вимушені дотримуватись дистанції, то з собою візьмемо не м’яч, а книгу. Ця книга повинна бути і цікава і легка, щоб не перевантажити мозок на жарі, наприклад любовний роман, детектив чи гумор – що кому до вподоби. 
Перегляд літератури «Що читати на пляжі»:
 1. Джером К. Джером «Троє в одному човні, якщо не рахувати собаку»Оповідання
Всесвітньо відомий роман  про пригоди трьох молодиків під час відпочинку на Темзі. І декілька чудових дуже різних за жанром оповідань іронічних і меланхолійних, сумних і веселих.
2. А. Конан Дойл «Оповідання про Шерлока Холмса».
Найвідоміший і найулюбленіший сищик всіх часів і народів, хрестоматійний літературний герой. Всі сюжети оповідань відомі майже напам’ять, а почнеш читати і кожного разу знаходиш щось нове і цікаве.
3. Агата Крісті Детективні романи, повісті та оповідання.
Детективи із серії про стареньку дуже допитливу і кмітливу місс Марпл, та дещо дивакуватого і ексцентричного бельгійця Еркюля Пуаро найкращі ліки від нудьги. Їх залюбки читають і молодь і дорослі, і чоловіки і жінки, може тому, що від них віє справжнім англійським затишком.
4. Барбара Картланд  Любовні романи.
Жіночі любовні романи Картланд про красиве кохання, про мужніх благородних лицарів, про прекрасних але нещасних леді, які довго чекають на свого суженого. Це романи з обов’язковим «хеппі–ендом», що і потрібно під час відпочинку.
5. Вікторія Холт  Любовно – історичні (готичні) романи.
Романи для тих хто любить авантюри, пригоди на фоні цікавих, а часто і дуже драматичних чи навіть трагічних історичних подій. 
У героїнь Холт завжди складні долі і непрості сильні характери. В усіх романах письменниці абсолютно непередбачувані фінали, і це робить їх ще більш цікавими.
6. Андрій Кокотюха  Львівські ретро – детективи. 

Сім романів серії про пригоди колишнього київського адвоката, а тепер помічника львівського нотаріуса Клима Кошового. Клим тікає з київської вязниці у Львів, але й тут постійно потрапляє в різні кримінальні історії. Романи львівської серії справжня знахідка для шанувальників жанру.
7. Ірина Лобусова  Одеські ретро – детективи. 
 Дев'ять романів  серії про молодого одеського слідчого Володю Сосновського. Події розгортаються на початку ХХ ст. Молода письменниця,  одеситка в девятому поколінні, закохана в своє прекрасне місто і свою любов передає своїм читачам. Ми відчуваємо справжній колорит Одеси. 
8. Богдан Коломійчук Львівські ретро – детективи.
Цикл повістей, оповідань та 2 великі романи про комісара Адама Вістовича. Події розгортаються на початку ХХст. в різних містах Австро – Угорщини. Спритний львів’янин усюди потрапляє у карколомні пригоди де замішана і політика і контррозвідка і кримінал…
9. Андрій Бєлянін цикл романів «Опергруппа в Лукошкіні» 
Гумористично – детективне фентезі Біляніна про казкове містечко Лукошкіно та його кумедних мешканців розраховане звичайно на молодь. Але дорослий читач легко  розгадає алегорію казки, і зуміє побачити всю непривабливу реальність нашого буття.

P. S. Усі рекомендовані книги є на абонементі нашої бібліотеки. Чекаємо на Вас!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина