«Читаємо українську книгу усією сім’єю»


«Читаємо українську книгу усією сім’єю»
(рекламна акція)


Формування духовної культури особистості завжди здійснювалося через читання. Книги є не тільки джерелом інформації, але й своєрідними ліками для душі і серця, засобом спілкування із оточуючим світом.
Кращі дитячі книги, які є зразком високого художнього слова - прози і поезії, виховують у дітей почуття прекрасного і роблять їх життя повнішим, цікавішим. Дитячі книги з малих років прищеплюють дитині добрі почуття і благородні думки, пробуджують до хороших вчинків, сприяють їх моральному становленню.
Проблема «батьки і читання дітей» суспільно значима.
В наш нелегкий час дитяче читання як ніколи потребує підтримки.
Підтверджено, що діти, батьки яких систематично читають їм книжки вголос, швидше навчаються самостійному читанню.
Традиції спільного читання батьків і дитини благодатно впливають на всю родину, воно передбачає зміцнення духовних зв’язків сім’ї. Ось чому важливо правильно організувати дитяче читання, спрямувати його так, щоб дитина не розгубилася у книжковому морі, щоб спілкування з книгами стало звичним, і, що найважливіше, - приємним та улюбленим заняттям.
Прищеплення дітям інтересу до читання, констатує наука, на 90% залежить від батьків. Тому завдання бібліотек – відродження сімейного читання. Головна відмінність сімейного читання від інших його видів – класного і позакласного – полягає в тому, що батьки, читаючи своїй дитині книгу, починають по-справжньому займатися її духовним розвитком, формуванням її особистості.

До вашої уваги пропонуємо такі книги:

Євгенія Кононенко
«Бабусі також були дівчатами»
Несподівана родинна історія, котру потроху «розплутують» сучасні підлітки, починає впливати й на їхні не менш заплутані стосунки. Виявляється, інколи необхідно уважно придивитися до того, що пережили і як вчинили твої рідні за півстоліття до твого народження, аби зрозуміти, як жити тут і зараз.

Андрій Кокотюха  

«Таємниця зміїної голови»
Шукачі скарбів повертаються! Тепер герої, які одного разу вже розкрили таємницю козацького скарбу, вирушають на мальовниче Поділля. Тут є старовинний княжий замок і похмурі лабіринти підземних печер. Колись у цих краях гуляв народний месник Устим Кармелюк. Вороги називали його розбійником. І десь там сподвижники Кармелюка заховали великий діамант небаченої краси. А за скарбом, звісно, полюють лихі люди. Вони хочуть забрати собі не лише діамант, а й увесь замок. Чи вдасться нашим героям — Данилові, Богданові, Льоньці та їхнім новим друзям — випередити злодіїв і врятувати замок? Чи зможуть вони розгадати усі розбійницькі загадки? Що цього разу учворить шалений страус на прізвисько Футбол? Про це все ви дізнаєтесь із нового детективу Андрія Кокотюхи. Вперед, пошук починається, час пішов на хвилини!
Богдан Жолдак
«Коли генії плачуть»
Володько і Яринка – звичайні діти з майбутнього. Проте на їхню долю випадають незвичайні пригоди.
Чого лише вартий порятунок цілої планети, коли ти вчишся у 5-му класі! Відважність, кмітливість і гумор – ось що веде до перемоги в найскладнішій ситуації.
Захопливі подорожі, небезпечні злочинці, а ще велике кохання, яке здатне пройти випробування часом і простором… Усе це читайте в першому космічному детективі з цієї серії!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина