«Сім книг із життя Львова від Андрія Кокотюхи»

 «Сім книг із життя Львова від Андрія Кокотюхи»



17 листопада Андрій Кокотюха – відомий український письменник та журналіст святкуватиме свій ювілей – 50 років. Андрій Анатолійович — за освітою журналіст, а в реаліях письменник, сценарист і критик. Його називають «Золотим письменником України», адже він став  володарем  численних премій та нагород. До ювілею письменника бібліотекарі бібліотеки-філіалу №2 підготували відео презентацію із серії його «Ретророманів», що була започаткована у 2015 році українським видавництвом «Фоліо».Серія ретророманів народжувалася протягом трьох років. Наразі світ побачили сім книжок циклу, що ведуть оповідь про десятирічну історію із життя героїв: «Адвокат із Личаківської», «Привид із Валової», «Автомобіль із Пекарської», «Різник із Городоцької», «Коханка з площі Ринок», «Втікач із Бригідок» та «Офіцер із Стрийського парку».

Поява «львівського» циклу ретродетективів не є випадковістю. За словами Олени Григор’янц, «читацький інтерес до серій багато в чому пояснювався тим, що в них втілювалися в книжкову форму читацькі інтереси, наявні в певний момент у явному чи прихованому вигляді, що залишається актуальним і сьогодні».

А ще, історія в художньому викладі – це один з улюблених жанрів письменника наряду з таким літературним напрямком, як «ретророман» чи «ретроповість» та ще з детективним жанром. Тут виникає особливий і несподіваний зворотній зв`язок: «Дивишся на минуле, щоб зрозуміти майбутнє», – ось так хитромудро означив письменник цей власний творчий процес.

Тож, пропонуємо Вам зануритись у цей захопливий світ детективних історій від Андрія  Кокотюхи та подивитись відеопрезентацію «Сім книг із життя Львова».



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина