"Музей Грибів" у Карпатах"

 

«Музей Грибів» у Карпатах

(Інформхвилинка)


У Карпатах грибний сезон – у самому розпалі. І початківці, й досвідчені грибники з відрами та рюкзаками активно з’їжджаються в ліси на пошуки грибів. Дуже часто люди нехтують важливими знаннями, що може потягти серйозні наслідки для здоров’я і життя. Щоб збирачі були краще проінформовані та зуміли відрізнити небезпечного гриба від такого, що придатний до вживання, у селі Ільці, що в Івано-Франківському районі, відкрили перший в Україні грибний музей.

«Музей Грибів» відкриває свої двері в казковий і дивовижний лісовий світ. Хоча музей працює всього кілька місяців, його приміщення – це столітня дерев’яна гуцульська хата, перевезена з гір. Поки тут знаходяться лише макети, але через декілька років власник обіцяє досягти того, щоб на подвір’ї росли справжні гриби, про які у музеї знають все.


Тут цікаво і дорослим, і дітям. Центральну позицію в музеї займає боровик -  білий гриб.

Як розповідає власник музею, білий гриб по праву вважають королем серед цих рослин, а королевою називають лисичку. Будьте пильними та збирайте гриби лише в екологічно чистих місцях, де немає промислового та іншого забруднення!

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина