Ретророман по-одеськи.

 Ретророман по-одеськи. Детективи Ірини Лобусовой.

Ірина Лобусова – професійна журналістка, письменниця і кіносценаристка. Корінна одеситка у восьмому поколінні, що понад усе любить своє рідне місто та намагається передати цю любов своїм читачам у книгах. Зараз працює редактором стрічки новин в інтернет-виданні, займається літературною діяльністю, пише сценарії для кіно- і телекомпаній.

«Одеса - місто, яке цікавить всіх», - каже Ірина Лобусова - «Я люблю період бандитської Одеси, і у мене давно був сюжет, який я мріяла написати. Одного разу я розговорилася з видавцем, і він розповів про свою ідею випустити ретроромани про Одесу - так і з'явилася ціла серія».

На сьогоднішній день на видавничому ринку України ретророман - найпопулярніший жанр. Єдина відмінність від звичайних детективів полягає в тому, що дія розгортається на тлі історичних подій XX століття, починаючи з 1914 року. Ця серія цікавить не тільки одеситів, письменниця зізнається, що їй часто пишуть люди зі Львова, Харкова, Чернігова, Івано-Франківська, також запрошують на книжкові виставки, де можна презентувати книги і зустрітися з читачами. Полтава – не виключення, письменниця вже відвідала наше місто та презентувала декілька книг, в тому числі і ретроромани.

Ірина Лобусова ретельно працювала над книгами, вивчаючи праці історика Віктора Савченка. Їй хотілося показати читачеві Одесу, якою вона була сотню років тому, в час зміни суспільних устроїв, і в той же час передати колорит та незвичайність цього міста.

Закручена інтрига сюжету вкупі з історичною достовірністю роблять цю серію особливою, та до останньої сторінки буде тримати читача в напрузі. Отже, дивіться відеопрезентацію цієї чудової серії історичних детективів підготовлену бібліотекарями бібліотеки-філіалу №2 та читайте із задоволення, адже всі книги є у фонді нашої бібліотеки.

 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина