В Україні стартував Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

 В Україні стартував Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

В Україні стартував Docudays UA. Цьогоріч програма фестивалю надзвичайно цікава і різноманітна. Кожен фільм – це міцна документалістика, яка ілюструє сучасність України", — розповіла член журі DOCU/Коротко та національного конкурсу DOCU/Україна Ольга Бірзул. Цьогоріч Docudays UA присвячений праву людини на здоров’я й проходить під гаслом «Повне одужання». Зокрема, організатори фестивалю пропонують зануритися глибше у процеси нових для людства явищ і оцінити весь масштаб світових змін з початком пандемії. Фестиваль відбувається за підтримки Посольства Швеції в Україні, Українського культурного фонду та Державного агентства України з питань кіно.


Основним майданчиком фестивалю став онлайн-кінотеатр DOCUSPACE (https://docuspace.org/), де можна буде долучитися до фестивальних дискусій та майстер-класів, а також переглянути понад 80 стрічок.

Кіноклуб Docudays UA «Імпульс», що працює при бібліотеці-філіалі №2 запрошує всіх приєднуватись до фестивальних подій, адже до онлайн-кінотеатру можна долучитися з будь-якої точки України. Завдяки перегляду сучасних документальних стрічок, організатори фестивалю пропонують зануритися глибше у процеси нових для нас явищ і оцінити весь масштаб світових змін з початком пандемії.

Окрім перегляду фільмів можна долучитись також до правозахисної програми

RIGHTS NOW! Тут передбачається провести 11 дискусій, у межах яких разом із фахівцями з громадського й державного секторів обговорюватимуть проблеми прав людини в новій коронакризовій реальності. Дізнаємося, чи дбають українці про своє сексуальне здоров’я та як відстояти своє право на безпечні та найменш травматичні пологи, про вплив соцмереж на дитячу психіку та про те, з якими проблемами нині найчастіше звертаються до психологів. 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

«Зниклі птахи та тварини України»