Історія одного роману ТАЛАНовитої письменниці


Усі романи Світлани Талан – в жанрі «реальних історій», які їй підказує життя, та усі її твори на гостросоціальну тематику. Один з останніх романів письменниці цілком виправдовує свою назву — «Ракурс», оскільки пропонує читачеві поглянути на події весни 2014 – осені 2015 в Луганську та Донецьку з іншого ракурсу, під дещо іншим кутом зору. Як каже сама Світлана: «…роман писала на підставі реальних історій, але не моєї родини. Сталося так, що з головною героїнею познайомилася, коли ще працювало сєвєродонецьке кафе «АРТиШОК». У кав’ярні познайомилася з молодою жінкою, яка була в «Айдарі». І якось ми з нею розговорилися. Я почула неймовірну історію, про яку вже не можна було не написати. Але коли працювала над книгою, то зустрічалася з першими «айдарівцями» зі Старобільська. Вони приїздили сюди, розповідали свої реальні історії…»

У суспільства дуже багато наболілого, про яке потрібно писати. Але не все так однозначно як здається на перший погляд. У гостросоціальному, актуальному романі «раКурс» йдеться про реальні долі та життєві обставини людей, які по-різному сприймають, трактують та оцінюють війну на українському Донбасі. Важливість роману полягає у тому, що спонукає читача до відродження національної свідомості, заохочує до пізнання та переосмислення суперечливих сторінок історії України. Адже без минулого немає майбутнього.

Читайте, відкривайте та осмислюйте кожну грань творчого доробку ТАЛАНовитої письменниці, котра сіє в серцях читачів добро і світло, а також дивіться бук-трейлер підготовлений бібліотекарями бібліотеки-філіалу№2 за романом Світлани Талан «Ракурс».



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина