День англійської мови

 

День англійської мови – найпоширенішої мови світу

23 квітня на міжнародному рівні відзначається День англійської мови. Це мова не лише англійців, а і жителів США, Ірландії, Канади, Мальти, Австралії, Нової Зеландії, а також англійська вважається офіційною мовою в деяких країнах Азії та Африки. Вона є державною мовою в багатьох країнах - таких налічується близько 60. І якщо ви не знали про цей факт, то бібліотека-філіал №2 пропонує вам ознайомитися з публікацією, детальніше і дізнатись, що англійська входить у трійку най поширених мов світу. За даними статистики, нею володіють приблизно 1,5 мільярда чоловік. Це (на секундочку) - 20 відсотків світового населення! Уявляєте, в даний час в англійській мові налічується близько одного мільйона слів.

Англійська мова звичайно дуже гарна, виразна, але і в той же час, незрозуміла мова. У ній багато чого не піддається розумному поясненню, а на будь-яке правило є безліч виключень. Але саме це робить її вивчення таким захоплюючим!

Дату для святкування Міжнародного дня англійської мови обрано на пам’ять про відомого англійського поета Вільяма Шекспіра, який, як вважають історики, і народився, і помер 23 квітня. Мабуть у світі не існує людини, яка б не чула ім’я цього видатного англійського драматурга, письменника і поета, на рахунку якого майже двісті творів. Найвідомішими з них вважаються - «Гамлет», «Ромео і Джульєтта», «Король Лір» і «Отелло». Деякі шанувальники шекспірівських праць спеціально вивчили англійську мову, щоб читати їх в оригіналі. До речі, Шекспір ​​настільки сильно змінив англійську мову, що її можна поділити на «до» і «після» Шекспіра! Він ввів у вживання понад 1000 абсолютно нових слів, які міцно увійшли в лексикон англійської мови і використовуються досі.

Не знати цієї мови нині означає перебувати поза життєвим пульсом, адже англійська всюди: в інструкціях, на вказівниках, в супермаркетах, салонах краси, кав’ярнях… Ми кажемо «ай лав ю», «соррі», «пліз», «летс гоу», наспівуємо слова улюбленої пісні, цитуємо авторів, акторів, мультяшних героїв… Бодай кілька «інгліш»-фраз знає кожен, а от спілкуватися англійською можуть, нажаль,  не усі… Але не треба забувати, що англійською розмовляють наука і бізнес, технології і освіта, торгівля, політика, економіка і література. Тож, вивчаючи англійську, Ви маєте можливість автоматично підвищити свій професійний рівень, а значить і рівень свого життя, відкрити для себе нові можливості і горизонти,  прочитати найкращі твори англійської літератури в оригіналі!


В допомогу до  різноманітних методик і технік по вивченню англійської мови, звичайно ж  вам прийде КНИГА. Вивчайте, читайте та удосконалюйте англійську !!! Бібліотека вам в допомогу.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина