«Загадки та таємниці трикутника»

 «Загадки та таємниці трикутника»



Трикутник - найпростіша замкнута прямолінійна фігура, одна з перших, властивості яких людина дізналася ще в глибоку давнину, тому ця фігура завжди мала широке застосування в практичному житті.

І навіть зараз ми зустрічаємо трикутники по всюди: в архітектурі, в музиці і навіть в медицині, це поширена фігура, з якою пов'язані загадки і таємниці природи. А математиці без неї просто не обійтися!

Трикутник - це геометрична фігура, яка утворена трьома відрізками, що з'єднують три точки, що не лежать на одній прямій. Зазначені три точки називаються вершинами трикутника, а відрізки - сторонами трикутника. Сторони трикутника утворюють в вершинах трикутника три кути. Іншими словами, трикутник - це багатокутник, у якого є рівно три кути. Чому ж саме трикутник вважають символом геометрії?  Виявляється, тому, що трикутник - це багатокутник з найменшою кількістю сторін. Дійсно, спробуйте побудувати багатокутник з двома сторонами і у вас нічого не вийде, адже для того щоб вийшов багатокутник потрібна третя сторона.

У християн рівносторонній трикутник або трикутник, утворений трьома пересічними колами, символізує Трійцю.  У єгиптян трикутник символізує Триаду. У греків дельта символізує двері життя, жіноче начало, родючість. У піфагорійців рівносторонній трикутник символізує Афіну як богиню мудрості.

Отже, знайомтеся з загадками та таємницями трикутника, дивіться відео презентацію від бібліотеки-філіалу №2.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина