Пернаті вісники весни

 


Весна - це час відродження, коли природа пробуджується після зимового сну, земля зігріта сонячними променями, а на деревах з'явилися перші зелені листочки.

Стрічання весни – це зустріч птахів, які є вісниками весни, що прилітають з теплих країв до своїх домівок та радують нас милозвучним співом.

Чудова пора року весна всім дає можливість насолодитися красою живої природи, дарує надію на щасливе життя та віру в те, що птахи на своїх крилах принесуть довгоочікуваний мир в рідну Україну.

Однією з перших птахів, які прилітають до нас навесні, є жайворонки. Їхні пісні розсипаються в повітрі так само легко і непомітно, як принадний танець сніжинок. Жайворонки


асоціюються з чистим небом і природою, що прокидається, їх спів можна почути вже в ранні весняні ранки, коли земля ще вкрита ніжним рожевим килимом квітучих дерев.

Іншим птахом, що сигналізує про прихід весни, є дрізд.


Ці маленькі співаки заповнюють навколишній світ піснею, що нагадує дзвінок. Їхні голоси звучать чітко і пронизливо, наче вони розмовляють із вітром.

У березні вже можна почути  виразну, бадьору пісню шпака.


Шпак – один із найвідоміших  і найпопулярніших співочих птахів.

З Південної Африки повертаються лелеки.


Ніхто з птахів  не сумує так за рідним краєм, як лелеки. Наші предки сприймали цих птахів як символів родючості, благополуччя та добрих змін.

На батьківщину повертаються ластівки.


Приблизно в середині квітня  з місць зимівлі  в Африці повертаються зозулі. За одним із повір’їв, весна починається тільки тоді, коли закує зозуля.


Соловей – співець добра і кохання, символ весни і волі, високого натхнення неперевершеного таланту.


 Щоб краще дізнатися про птахів пропонуємо до Вашої уваги перегляд "Пернаті вісники весни"

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

Кульбаба, або Диво-рослина

4 найпопулярніші квітки осені