Тренінг під керівництвом Дмитра Медведєва «Опора на себе»

 


Бібліотека-філія №2 продовжує серію тренінгів з психології в рамках проєкту «Психологічна допомога населенню». Головна тема обговорення цього разу торкнулася питання як знайти опору в самому собі. На це та інші питання намагалися відповісти учасники тренінгу.

Складні часи потребують від нас витривалості, міцності духу та сильних внутрішніх опор. Саме про них говорили з психологом–психотерапевтом Дмитром розповів які бувають внутрішні опори і як можна їх зростити в собі, будучи вже дорослим.

Внутрішня опора — це все, що ми маємо та на що можемо спертися, незважаючи на зовнішні обставини. Усе, що дає сили, впевненість та рішучість впоратися з викликами реальності. Внутрішня опора не є чимось, що маємо автоматично. Мусимо докласти зусиль та часу, аби сформувати власну внутрішню опору. Отримати її просто так неможливо, і завжди вона є чимось унікальним. Впевнилися в цьому завдяки розповідям учасників проєкту, коли відповідали на питання психолога.

Якщо виховання та оточення не допомогли створити надійну опору всередині, або не навчили взаємодіяти з довкіллям і оточенням, це завжди можна зробити самостійно. Головне, приділяти час і увагу собі та своєму світу. Продовження даної теми відбудеться на наступному занятті 16 квітня.









Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

Кульбаба, або Диво-рослина

4 найпопулярніші квітки осені