Обирайте книгу, яка допоможе вам знайти себе або розширити власний кругозір.

 

Маркіян Прохасько «Нестримна сила води»



Міста поглинають і перевиховують людей. Тому кожен із нас за життя прагне знайти своє ідеальне місто, де йому буде максимально комфортно і легко. Одні шукають притулку у спокійно-романтичних містах, інші – у динамічно-суворих. Але всіх нас об’єднує одна ціль – пошук місця під сонцем, яке можна було б назвати домом.

 Власне, книга «Нестримна сила води» – це дев’ять урбаністичних історій, у яких люди зачаровуються містами і розчаровуються у них, намагаються врятувати їх од осучаснення або свідомо перелаштовують на новий лад. А все тому, що «істина у кожного своя – індивідуальна» і «не може бути ідеального порядку». Нема ідеальних міст, як і нема ідеальних людей.

 Однак герої Маркіяна Прохаська не лише шукають і будують свої міста, вони роздумують над важливими і вічними питаннями, як от: що потрібно людині для щастя, чи можна вийти за межі умовних рамок земного існування, як багато важать наші слова, що таке краса, реальність, правда, істина тощо.

 «Нестримна сила води» – це книга, яку треба «пити» неспішно, маленькими ковточками, перечитуючи окремі рядки декілька разів, вступаючи у дискусії із героями, автором і самим собою. Бо так важливо знайти своє кольорове, задумане, допитливе, рідне місто-лабіринт, у якому буде не страшно загубитися.

Приємного читання!


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

Кульбаба, або Диво-рослина

4 найпопулярніші квітки осені