Люко Дашвар – майстер карколомних сюжетів

 



Твори Люко Дашвар вже багато років блискавично розмітають із полиць зацікавлені читачі. Фабули її творів не складні, багато динамічних подій та непереборне кохання – все, що потрібно читачеві.

Сучасна українська письменниця Ірина Чернова, відома під псевдонімом Люко Дашвар, з 2006 року пише свої твори виключно українською мовою. Працює автор на ниві драматичних романів про сучасний світ з його соціальними, політичними і особовими проблемами. Окрім цього, вона є володарем ряду престижних літературних премій, талановитим журналістом і сценаристом. Купити книги Люко Дашвар варто тим читачам, які захоплюються любовними романами або стежать за сучасною українською літературою.

Усі книги Люко Дашвар написані про наших сучасників, а дія в них відбувається в знайомих кожному реаліях простого українського села або міста. Від редактора "Селянської зорі" до відомого письменника: творчість Люко Дашвар Ірина Чернова пройшла довгий і складний шлях до успіху. Вона народилася в 1957 році в Херсоні, там же закінчила школу, отримала дві вищі освіти. Довгий час працювала журналістом і головним редактором в місцевій газеті, а на початку нового тисячоліття переїхала в Київ. Тут вона отримала посаду редактора "Селянської зорі". Саме у цей період майбутня відома письменниця упізнала величезну кількість жалісних історій, які потім частково використала у своїх романах.

Псевдонім Люко Дашвар виник від перших букв дорогих для Ірини людей. Писати книги під цим псевдонімом вона почала в 2007 році, а перший роман дістав яскраву назву "Село не люди" і розповідав історію сучасної сільської Лоліти. Вже третя книга під назвою "Рай. Центр" стала вибором видавців в 2009 році і отримала премію "Коронація слова".

Через рік письменниця стала "Золотим автором", тобто автором, твори якого продані тиражем понад 100 тис. екземплярів.

Твори Люко Дашвар - це романи про людські долі, дія в яких відбувається на тлі реальних історичних подій. Так, фоном для твору "Покров" служить Майдан в Києві, а головна героїня проводить багато часу, беручи участь в революційних подіях. Характерною рисою більшості творів є те, що головні герої в них - жінки. Як і багато авторів, що пишуть в жанрі сучасного жіночого роману, письменниця показує жіночий погляд на життя, повний емоційних переживань, любові і самопожертви.


Всі книжки Люко Дашвар чекають на Вас в бібліотеці – філії №2.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина