«Химерний Київ» - таємничі маршрути столицею України

 


Виставка однієї книги

Чому людей приваблюють легенди й таємниці. Чому між історичними фактами — з точними датами та іменами — й моторошною легендою завжди охочіше оберуть друге. Відповіді ви знайдете у цьому чудовому виданні-«порталі».

 «Химерний Київ» Тетяни Стрижевської — гід загадковими локаціями Києва, що розвінчує легенди та вигадки столиці й дає відповіді на безліч несподіваних запитань. Де жив Змій Горинич? На яку гору літали відьми? В яких особняках «мешкають» привиди? А ще, де відшукати найстарішу бібліотеку Ярослава Мудрого, або де знаходиться будинок, в якому жили майже всі українські письменники, що є у шкільній хрестоматії?

Коротенькі історії про загадкові будинки написано так легко, невимушено і доладно. Книга «Химерний Київ» може стати вашим путівником в прогулянці містом на Хеловін. Ви зможете відвідали місця, які мали неоднозначну репутацію. А саме – Будинок Городецького, Шоколадний будиночок, Замок Річарда Левове Серце на Андрієвському узвозі. Читаючі ці незвичайні історії, ви відкриєте для себе багато таємниць, подивитися на столицю під іншим боком. Крім «особняків з несподіванками» ви познайомитися з іншими розділами книги: «лякачками», «темним минулим», «загадками» та «чудесами».

Це ідеальна книжка як для родинного читання, так і для заохочення підлітків читати самим. Мешканцям з різних населених пунктів книжка буде не менш цікавою — по-перше, вони дізнаються, чим жила столиця в різні епохи; по-друге, в наступну поїздку в Київ можна буде присвятити місцям «Химерного Києва».

Нехай більшість міських легенд — лише вигадки й забобони, та це чудова нагода погуляти Києвом, відшуковуючи згадані в книжці будівлі й куточки. І ще більше закохатися в українську столицю. Вирушаємо! Ви з нами?

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина