Ретрокінозал


«Шербурзькі парасольки», що підкорили світ!

Ретрокінозал знову зібрав шанувальників старого доброго кіно. На цей раз, як і планували, показали  чудову, знамениту  французьку картину Жака Демі «Шербурзькі парасольки» (1964 р.). Присвятивши цей показ дню народженню Мішеля Леграна – легенді світової музики, композитору який перетворив звичайний сюжет на шедевр світового кінематографу. А ще «Шербурзькі парасольки» відкрили для Франції і для всього світу Катрін  Деньов …

Барвиста, яскрава картина Демі підкорила глядачів своїм ліризмом, мелодійністю музики Мішеля Леграна, молодістю і красою молодих акторів. Історія кохання дочки власниці провінційного магазинчика і простого хлопця-автомеханіка була розказана зворушливо і емоційно. Всі діалоги були покладені на музику, кожна фраза була «проспівана»  акторами. Без музики фільм втратив би сенс, і перетворився б в набір банальностей, оскільки сюжет картини дуже простий.

Минуло вже 57 років з моменту виходу «Шербурзьких парасольок» на екрани, а мелодія Леграна, як і раніше залишається однією з найбільш популярних. мюзикл нагородили «Золотою пальмовою гілкою» Каннського фестивалю, а мелодія «Осінній сум» з «Шербурзьких парасольок» перетворилася в шлягер на всі часи.

 





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина