"Книги, які неможливо читати без усмішки"

 Всесвітньому дню посмішки присвячується

Веселе та добре свято під назвою Всесвітній день усмішки громадськість відзначає в першу п’ятницю жовтня. Придумав це унікальне свято американський художник Харві Белл, який проживав у США в минулому столітті.

Харві Белл не був відомим художником, з критиків того часу його практично ніхто не знав. Можливо, він так би і пішов з життя в невідомості, але одного разу одна страхова компанія США замовила у нього створення яскравого у смисловому плані символу, незабутнього логотипу. Художник придумав як візитну картку своїх клієнтів жовтий усміхнений смайлик. Так в 1963 році була закладена основа майбутнього свята посмішки. Популярність значків із жовтими усміхненими обличчями була просто безмежною. Незабаром цей символ можна було побачити буквально скрізь: на одязі, листівках, конвертах і навіть поштових марках США. А сам Харві Белл став відомим у своїй країні. Завдяки його творінню в 1999 році вперше святкували це веселе свято. Цей день потрібно повністю присвячувати гарному настрою та веселощам.

І дуже добре, що для багатьох людей гумор – це постійний супутник у повсякденному житті. Чому смішне так подобається людям? Може тому, що посмішка рятує нас від поганого настрою.  Для всіх людей  посміхатись - означає отримувати позитивні емоції. А позитив приносить задоволення.

Готові сміятись, плакати, реготати крізь сльози і хіхікати так, що буде боліти живіт і випадково з’явиться стальний прес? Тоді сміливо беріть будь-яку книжку з цієї добірки, яку ми підібрали спеціально до цього свята. Але попереджаємо – краще не читати в суспільних місцях, бо сміх – це заразне!

1.«ВИШНЕВІ УСМІШКИ». ОСТАП ВИШНЯ

Твори відомого українського сатирика і гумориста Остапа Вишні тішать нас уже понад півсторіччя — читати їх без сміху просто неможливо. Гумор письменника дуже близький до народного анекдоту. Присутній в «усмішках» мудрий, завжди іронічно усміхнений оповідач вживає «соковиту» народну мову, вдається до лаконічних народних жартів і фразеологізмів. Цікаво, що багато з описаного актуальне і для сьогодення.


2.«АРИСТОКРАТ» З ВАПНЯРКИ». ОЛЕГ ЧОРНОГУЗ

Перший український сатиричний роман «Аристократ» із Вапнярки» (1979) одразу після виходу в світ став бестселером і розійшовся майже півмільйонним накладом.

У часи так званого застою цей іскрометний, веселий, дотепний гостро-соціальний твір з виразно українським національним обличчям став радісною новиною для сотень тисяч читачів, які побачили в ньому гротескно-правдиве віддзеркалення тогочасної дійсності й талановите продовження гумористичних традицій Степана Руданського та Остапа Вишні. Для широкого кола читачів: від школярів — до академіків.

3.«ЕНЕЇДА», ІВАН КОТЛЯРЕВСЬКИЙ

 Читати без сміху цю поему не в силах ніхто, навіть найсерйозніші люди. Однак слід зазначити, що в ній присутній досить лайлива лексика. Сюжет нагадує «Одіссею» і «Іліаду» (тільки з гумором і без трагізму) і оповідає про те, як богиня Юнона зі шкіри геть лізла, вигадуючи капості для Енея, який покинув руїни Трої після війни за Олену Прекрасну. За мотивами книги був знятий мультфільм для дорослих.

4.«ЩОДЕННИК БРІДЖИТ ДЖОНС» ГЕЛЕН ФІЛДІНҐ

  Бріджит Джонс — 30 із хвостиком, вона незаміжня і дуже хоче змінити своє життя. Напередодні Нового року Бріджит обіцяє сама собі: кинути курити, схуднути, не тринькати грошей, не закохуватися в поганих хлопців, прокачати впевненість у собі та побудувати зрілі стосунки з відповідальним та надійним чоловіком.«Щоденник Бріджит Джонс» полюбили читачі з усього світу, адже в цій книжці Гелен Філдінґ щиро та дотепно розповідає про сучасну жінку, пошук себе, кар’єру, стосунки, кохання, моду, секс.

 5.ОЛЬГА ГРОМИКО «ПРОФЕСІЯ: ВІДЬМА»

Ольга Громико Білоруська письменниця зачарувала шанувальників жанру романтичного фентезі. Гуляючи по книжковим крамницям, завжди знаходжу яскраві томики її творів на поличках відділу бестселерів. Якщо вам подобаються книги про любов і магії, то для початку рекомендуємо книгу «Професія: відьма», що оповідає про рудоволосу красуню і вампірів.

6. «БОГИНЯ НА КУХНЕ» СОФІ КІНСЕЛА

 У Саманти, головної героїні, успішна кар'єра у великій фірмі. Але в один момент все йде прахом і дівчина тікає з Лондона в глибинку, де влаштовується економікою. Найдивовижніше, що дівчина ніколи в житті не робила хатню роботу і тепер їй доводиться викручуватися усіма можливими способамі.Но горе-економка чомусь не поспішає розлучитися з новим місцем. Чому? Прочитайте - і дізнаєтесь!

7. «КУПІТЬ КНИГУ - ВОНА СМІШНА» ОЛЕГ СЕНЦОВ  

Цікаво, а що зробили б ви, якби з'явився, скажімо, хтось і запропонував згадати одне - єдине бажання, яке виповниться? Герої цього роману думають не довго, бо вважають цю пропозицію просто жартом. Ось і замовляє один вагон алмазів, другий - ціле поле конопель, ну а третій ... З третім складніше, адже він чомусь дуже серйозно поставився до такого неймовірного пропозицією. Як же розпоряджаються юнаки драми, що звалилися на них? Почитайте цей роман і ви зрозумієте (втім, як і наші герої), що є дещо цінніше, ніж алмази.

ЧИТАЙТЕ І ПОСМІХАЙТЕСЬ!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина