Лада Лузіна

 

Епатажна українська письменниця

Лада Лузіна

21 жовтня свій день народження святкує  Лада Лузіна (справжнє ім'я Владислава Миколаївна Кучерова) –  одна з найпопулярніших українських письменниць, журналістка, театральний критик, чиї книги розходяться тисячними тиражами. Автор книг «Моя Лолита», «Я – ведьма!», «Мой труп», «Киевские ведьмы. Меч и крест», «Киевские ведьмы. Выстрел в Опере», «Как я была скандальной журналисткой», «Секс и город Киев», «Замуж в 30 лет!».

Постійна ведуча рубрик «Женский взгляд» («Женский журнал»), «Наследие» (Журнал «Ева»), «Спроси Ладу Лузину» (журнал «Единственная»). 

На питання про національність відповідає – «Киянка». Очолює Клуб київських відьом.

За рейтингом журналу «Фокус» авторка є однією з найуспішніших письменниць України.

      До епатажної Лади Лузіної ставляться по-різному. Якщо вимовити вголос це ім’я, найчастіше можна почути верески захоплених фанаток або презирливе пирхання апологетів «високохудожньої» літератури. І перші, й другі у чомусь мають рацію.

      Що найбільше імпонує в книгах Лади Лузіної – це непідробна любов і захоплення Києвом. Авторка закохує читача у своє Місто.

      Історії, про які йдеться у її книжках, сталися свого часу в Києві, хоч подібні сюжети для детектива чи трилера можна відшукати у будь-якому місті. Утім, саме «контекст» – специфіка, колорит, умови та обставини – роблять ці історії суто «столичними», характерними для київського життя.

  
                Ця книжка дарує нам можливість побачити Київ очима письменниці. Авторка намагалася відокремити вигадки від реальності. Але дивна особливість самого міста в тому, що реальні київські історії насправді часто виявляються ще більш неймовірними і містичними, ніж вигадані легенди, а легенди завжди виростають із реальних історій.

    Прогулянка до знаменитих будинків з привидами, пошуки відповідей на загадки Софії Київської, розгадування таємниць Андріївської церкви, подорожі у пошуках Києва за межами Міста розкриє читачеві неймовірний, фантастичний Київ Лади Лузіної. До книги також увійшла новела "Диявол на пенсії".

      Авторка відкрила цікаві факти про київське відьомство. 


Письменниця випустила кілька книжок, в яких багато досліджувала – хто ж вона така, українська відьма, як відьомство пов’язано з цікавими місцями столиці України. Лада Лузіна вважає, що українська відьма може безкінечно дивувати і вона суттєво відрізняється від своїх закордонних «подруг». Письменниця продовжує видавати книжковий серіал "Київські відьми". Кожен місяць чи два виходитиме книжка з одними й тими ж героями серіалу.


«Київські відьми. Меч і хрест» – перша книга з циклу романів в стилі міського фентезі. Вже є продовження історії, щоправда поки російською.

В основі сюжету – історія трьох дівчат, які контрастно відрізняються зовнішністю, характерами, світоглядом. Сором’язлива студентка Марійка Ковальова, співачка-тусовщиця Дарина Чуб і сувора бізнесвумен Катерина Дображанська випадково отримують силу померлої відьми Килини. І тепер вони ніби й відьми, а ніби й… не зовсім. Вони – Києвиці. І хоча у святі́ місця їм тепер зась, вони все-таки захищають Київ від зла, і від… сатанистів-маніяків також.

Утім, як можна протистояти нечисті, якщо проникнути в Лавру й воскресити з мощів преподобного Іллю (відомого як Ілля Муромець) неможливо? А вогняний змій от-от звільниться з кирилівських підземель… Як можна літати на мітлі, яка тре між ніг? Як виглядає закоханий сатанист? Як жилося у Києві Васнецову? І хто був справжнім демоном для Врубеля? Роман Лади Лузіної не тільки про це. Її герої живуть на межі – між минулим і сучасністю, добром та злом, жартами й істериками. І вони практично не відпускають читача.

«Під Новий рік почала писати казки про ялинкові прикраси. Колекціоную старі ялинкові іграшки. Мені захотілося розказати історію Нового року та ялинкових прикрас у казках для дітей. Вже написала 6 історій», – розповіла письменниця.

Лузіна зізналась, що планує їх зробити біля 30-ти.

«Пишу про свої іграшки. Під час Другої світової війни не було ялинкових прикрас. Їх робили з електролампочок. Я написала історію такої лампочки, яка стала новорічною кулькою», – поділилась вона.

Крім того, письменниця розказала історію іграшки-балерини 1900-го року.

Казки, на відміну від романів, дуже швидко писати. Це приємно – одразу мати результат», – наголосила вона.

І наостанок. Що найбільше імпонує в книгах Лади Лузіної – це непідробна любов і захоплення Києвом. Авторка закохує читача у своє Місто. Вона всотала у свої тексти десятки історичних фактів, легенд і міфів. І подає їх цікаво, нерідко у власній інтерпретації. Тож не дивно, що її читачі часто ходять в екскурсії по згаданих у її романах місцях.

2008 року на екрани вийшли два фільма за її творами 
«Мій принц» та «Маша і море».

Колектив нашої бібліотеки вітає дивовижну, харизматичну жінку з днем народження! Бажаємо їй міцного здоров’я, натхнення й успіхів у роботі  та реалізації своїх планів і задумів! 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина