Історія «Залізної леді» в Ранковому бібліотечному кінотеатрі


 

В рамках проєкту «Ранковий бібліотечний кінотеатр» для ВПО в бібліотеці-філії №2 показали художню стрічку про Маргарет Тетчер – «Залізна леді» (2011 р.), режисерки Філліди Ллойд. Фільм розповідає історію політичного зростання Маргарет Тетчер, її небачений успіх і, зрештою, захід її щасливої зірки. Фільм отримав різні відгуки, багато велося дискусій про те чи варто знімати такий фільм про ще живу людину (на той час Тетчер виповнилося  85 років). Натомість гра Меріл Стріп, що зіграла головну роль, отримала широке визнання і вважається однією з найкращих у її кар'єрі. Вона отримала 17-ту номінацію на премію Оскар і була нею нагороджена. Стрічка вирізняється своєю прекрасною операторською роботою і тонким англійським гумором. До того ж розбиває всі стереотипи про жінок, що і досі існують в суспільстві.

Глядачі гідно оцінили цей фільм, дізнались багато нового та були вражені силою духу головної героїні, адже високу «ціну» їй довелося заплатити за владу.

Запрошуємо всіх до участі у проєкті, це можливість розслабитися, подивитись цікаві екранізації, історичні, біографічні стрічки. Це також можливість поспілкуватися, знайти однодумців та розширити свій кругозір.

 





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина