Творча зустріч «Поезія - слово! Поезія - пісня, поезія - вільна душа» в рамках Національного тижня поезії


На зустріч зі старшокласниками в бібліотеку-філію №2 були запрошені полтавські поетеси – Інна Снарська та Наталія Жовнір, засновники проєкту «Творчий ковчег «Полтава». Зустріч була організована в рамках Національного тижня поезії, що триває з 16 по 24 березня в Україні і є гарною можливістю відзначити роль поетів і поетичного слова в культурі нашої країни. Тиждень поезії проводиться за ініціативи Українського інституту книги та має на меті привернути увагу до ролі поетичного слова під час великої війни.

Зустріч була просто неймовірна – цікава, емоційна, натхненна. Інна Снарська зацікавила аудиторію історією про своє перше кохання, діти не відходили від авторки навіть після зустрічі. Подивились дитячі фотографії, і все розпитували авторку про події давнини, що так яскраво відобразились у її творчості. Пані Наталія Жовнір зачитала найновіші вірші з  останньої збірки, що скоро вийде у світ, а також зі збірки «Кольоровий експрес», що так полюбилась читачам.

Звісно говорили про все – про Батьківщину та батьків, про рідний дім, про любов і кохання, про дитинство і юність. Про улюблену професію та жагу до життя. Головним гаслом цього заходу став рядок із вірша сучасної української поетки Ірини Шувалової  - «Ріки незмінно течуть додому». Тому всі поезії так чи інакше торкнулись цієї головної теми – рідного ДОМУ, та любові до рідного краю.









Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина