Літературна світлиця «Пам’яті Кобзаря»

 


13 березня бібліотека-філія №2 ЦБ ПМТГ спільно з науковцями Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського  Олесею Васецькою та Мариною Тригуб організували для дітей літературну світлицю «Пам'яті Кобзаря». Учасниками заходу стали учні 4-го класу Полтавської школи №37.

Отримали справжнє задоволення від цікавої розповіді про Шевченка, як про частину нашої історії. Почули цікаві факти про геніального митця, що зробив неоціненний вклад не тільки в світову літературу, а й мистецтво, культуру, живопис. Згадали також про його зв’язок з Полтавою, і, звичайно ж, надихнулися словом великого Генія. Діти активно відповідали на питання ведучих заходу.

Під час урочистої частини юні читці декламували вірші Тараса Шевченка – ті, що сподобались їм найбільше. Діти підготували напам’ять вірші «Думи мої, думи», а також  «Сонце гріє, вітер віє», «Мені тринадцятий минало» та інші геніальні твори письменника. Заразом послухали та заспівали гарні пісні, що покладені на його невмирущі твори. На завершення заходу  виготовили з солоного тіста одного з героїв його вірша — ягнятко. Цей особливий майстер-клас запам’ятається дітям надовго, адже результат просто неймовірний.










Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина