Поетично-музична композиція «Мелодії рідного дому лунають…»

 


Національний тиждень читання поезії у цьому році  проходив з 16 по 24 березня і подарував багато приємних миттєвостей, нових зустрічей, знайомств, багато спілкування. Тиждень поезії проходив під гаслом – «Всі ріки незмінно течуть додому», з метою зміцнити зв’язок громади з батьківщиною, попри відстані, розрадити та підтримати  українців, які через війну втратили свої домівки, змушені були переїхати в інший регіон країни чи за кордон.

На завершення тижня поезії в бібліотеці-філії №2 ЦБ ПМТГ відбувся поетично-музичний вечір за участі мистецького об'єднання «Творчий ковчег «Полтава». На заході виступили відомі в Полтаві поети та творчі діячі – Юлія Стиркіна, Наталія Жовнір, Марина Садова та Наталія Лісіченко, Сергій Старих – вони прочитали вірші зі своїх останніх збірок поезії. Запрошені були також таланти музичного виконання – Оксана Кіяшко, Людмила Костенко, Віктор Перетятько, Олександр Котляров, Андрій Шевченко. Чудовий вечір занурив усіх в атмосферу, де СЛОВО приносить відчуття безпеки та спокою, родинного затишку та любові до ближнього. Під час заходу прозвучали мелодії рідного краю, пісні написані на вірші полтавських поетів. Щире спілкування з аудиторією подарувало незабутні миті єднання усіх у родинне коло.

«Національний тиждень читання» – щорічна активність Українського інституту книги. Впродовж року планується провести декілька таких тижнів читання із різною тематикою.


 












Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина