Наука, що рухає прогрес

 

Наука, що рухає прогрес

Щороку в третю суботу травня  відзначається День науки – свято, яке встановлено у 1997 році наказом президента України «...на підтримку ініціативи відомих вчених, наукових установ, а також професійних спілок України...».

Мета цього свята – вшанування наукових традицій, досягнень учених, якими ми цілком справедливо пишаємося, і на яких покладаємо великі сподівання.

Складно собі уявити сучасне життя без досягнень науки. Адже лише завдяки науці людство пройшло шлях від перших спроб вивчення світу до космічних польотів та нанотехнологій.

Чи рухає наука прогрес? Безперечно, принаймні активно сприяє цьому руху. Багато вчених невиправні романтики. Їх часто зовсім не цікавить, скільки часу і сил буде покладено на те чи інше наукове дослідження. Вони готові працювати понаднормово. Їх захоплює сам процес, а відкриття, яке той або інший звичайний учений може зробити, зовсім не зупиняє їх.

Наука нерозривно пов’язана зі сферою освіти. Доповнюючи одна одну, ці дві галузі створюють симбіоз взаємодопомоги освіта забезпечує науку новими методами пізнання, а наука, натомість, віддячує інструментарієм для подальшого розвитку та вдосконалення

Нині, вітчизняна освіта переживає трансформації та зміни, а сучасні наукові відкриття допомагають пришвидшити ці якісні зміни на краще.

Видатний український філософ, богослов та письменник Феофан Прокопович писав: «Наука це корінь і насіння...». Кожна зернинка наукової ідеї, посіяна дослідником у родючий ґрунт експериментів, дослідів та досвіду проростає квіткою нового знання з міцним корінням істини.

 

З нагоди свята зичимо усім науковцям продовжувати плекати дослідницьку цікавість і безперервний пошук істини для збагачення України та світу все новими й новими відкриттями.

Нехай світло науки буде дороговказом і ніколи не згасне на шляху пізнання!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

«Зниклі птахи та тварини України»