Письменники нової хвилі

Сучасне українське літературне поле достатньо широке. Ми підготували для вас список з 5 сучасних українських письменників, яких варто знати, читати та слухати. Адже якісна сучасна українська література допомагає осягнути нюанси свого часу. Саме письменник, як ніхто інший, має сили та наснагу хоробро дивитись в очі дійсності і не приховувати правду. Дот того ж пошуки нових  форм, тем досить приваблює сучасного читача. Знайомтесь :

Андрухович Софія


Письменниця, перекладачка та публіцистка. Авторка прозових книжок «Літо Мілени» (2002), «Старі люди» (2003), «Жінки їхніх чоловіків» (2005), «Сьомга» (2007). У 2014 році випустила роман «Фелікс Австрія», що того ж року отримав відзнаку «Книга року BBC». У 2015 році стала лауреаткою премії імені Джозефа Конрада. У 2020 році вийшов фільм «Віддана», знятий компанією FILM.UA за мотивами роману «Фелікс Австрія». 

Любко Дереш


Любомир Дереш народився 1984 р. у Львові. Одразу по закінченні ліцею, у віці 16 років, дебютував романом «Культ», який привернув увагу широкої громадськості та завоював читацьку увагу кількох поколінь (книжка перевидається до тепер). Прозаїк, есеїст, сценарист, лектор, куратор, розробник інноваційних підходів у творчості. Книжки «Миротворець» та «Остання любов Асури Махараджа» було внесено до довгого списку конкурсу «Книжка року» Бі-Бі-Сі. 

Гербіш Надійка


Надійка Гербіш – дружина, мама, мандрівниця. Українська письменниця і перекладачка. Надійчині книжки стали українськими бестселерами й були відзначені національними та міжнародними нагородами. Кілька дитячих книжок вийшли також шрифтом Брайля та видані в аудіо-форматі для використання в програмах інклюзивної освіти.

Авторка низки книжок для дорослих та дітей, серед яких «Теплі історії до кави», «Мене звати Мар’ям», «Одного разу на Різдво», «Пуанти для Анни» та ін.

Денисенко Лариса


Лариса Денисенко– українська письменниця литовсько-грецького походження.

За освітою – правник. Закінчила юридичний факультет Київського Національного Університету імені Тараса Шевченка. З дебютним романом «Забавки з плоті та крові» отримала гран-прі Всеукраїнського конкурсу романів та кіносценаріїв «Коронація слова» – 2002.  Книжки «Танці в масках» та «Сарабанда банди Сари» отримували звання «Краща українська книга» за голосуванням читачів та професійного журі тижневика «Корреспондент».

Макс Кідрук


Український письменник, мандрівник і популяризатор науки. Автор бестселера «Де немає Бога», який увійшов до короткого списку премії «Книга року ВВС-2018», романів «Не озирайся і мовчи»«Зазирни у мої сни», «Жорстоке небо», «Твердиня» і дилогії «Бот». Твори перекладено польською, російською, німецькою та чеською мовами.  У 2009 році стає лауреатом конкурсу «Коронація слова», а також отримує диплом «Відкриття року» від книготоргової мережі «КС». Побував у понад 30 країнах світу. 

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

«Зниклі птахи та тварини України»