Свято тих, хто змінює світ

 

Свято тих, хто змінює світ

(До міжнародного Дня молоді)

 

Генеральна Асамблея ООН оголосила 12 серпня Міжнародним днем молоді.

Щороку ООН обирає нову тему до Дня молоді. У 2020 році тема звучить як: «Залучення молоді в глобальні рухи». Цей день дає можливість помічати і враховувати голоси, дії та ініціативи молодих людей в політичному, економічному і соціальному житті і процесах. Молоддю прийнято вважати людей віком від 18 до 35 років (а це понад 22% від загальної кількості жителів України). Проте, згідно з офіційними нормами Всесвітньої організації здоров’я, в категорію молодих людей потрапляють особи до 44 років. Але загалом, немає різниці, скільки вам років! Якщо ви молоді душею, то День молоді – і ваш день також.

Міжнародний день молоді був встановлений Генеральною Асамблеєю ООН 17 грудня 1999 року за пропозицією Всесвітньої конференції міністрів у справах молоді, що відбулася в Лісабоні 8-12 серпня 1998 року (A/RES/54/120).

Конференція рекомендувала організувати інформаційно-пропагандистські заходи на підтримку Дня з метою підвищення інформованості, особливо молоді, про Всесвітню програму дій, що стосуються молоді, до 2000 року і на наступний період, прийняту Асамблеєю в 1995 році.

У той час як молодь складає одну чверть світової робочої сили, на неї припадає половина безробітних. Ринки праці зазнають труднощів із забезпеченням стабільної зайнятості з гарними перспективами для молодих людей, за винятком висококваліфікованих фахівців.

Сьогодні у світі налічується майже 3 мільярди жителів у віці до 25 років.


Більше півмільярда з них живуть в бідності.

Понад 100 мільйонів дітей не відвідують школу.

Щодня близько 30 тис. дітей вмирають від убогості.

Щодня 7 тис. молодих людей заражаються ВІЛ / СНІДом.

Генеральний секретар ООН закликав міжнародне співтовариство визнати взаємозалежність поколінь і вирішувати проблеми різного віку спільно.


 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина