Букстаграм — Елізабет Саган, або реклама книг по-сучасному

 

           Букстаграм — Елізабет Саган, або реклама книг по-сучасному

Хтось любить читати книги про мистецтво, а хтось - створювати мистецтво за допомогою книг.

«Букстаграммер» Елізабет Саган (Elizabeth Sagan) ось уже кілька років вельми незвично популяризує читання книг у себе на сторінці в Instagram. Число її підписників перевалило вже за 100 тисяч.  Румунка Елізабет Саган регулярно викладає свої фотографії, на яких разом з книгами стає арт-об'єктом.


Свою унікальну сторінку в Instagram Елізабет називає Bookstagram, а себе - букстаграммером. Вперше румунка почала свій експеримент з книгами в 2016-м, правда, робити арт-об'єкти, як зізнається, навчилася робити не відразу. В особистій колекції Елізабет - тисячі книг, але знайти свій стиль їй допоміг книжковий блогер Джеймс Тревіно, бібліотекою якого вона, в основному, і користується, створюючи свої фотографії. Перші круті знімки з'явилися влітку 2017-го, коли дівчина почала робити мікс зі свого тіла і книг. З того часу з кожним разом фотографії стали виходити все складніше і більш насичені. За допомогою проекту Елізабет а ділиться з фоловерами своєю любов'ю до історій та рецензіями на книги, які прочитала.

 Дівчина не перестає дивувати оригінальністю мислення. Головний меседж всіх фотографій: «Читайте книги - це здорово!».  Популярність аккаунта  почала зростати, і тепер Саган придумує хитромудрі і надихаючі інших користувачів образи.Здається, що потік ідей Елізабет Саган - невичерпний. Іноді вона зображує казкових персонажів, постає то в образі красуні-русалки, хвіст якої складають корінці книг, то жахливою Медузою Горгоною з книжковими відростками на голові, то в образі прекрасного ангела з розкішними крилами, викладеними з книг.

          




Іноді зображує - героїв коміксів або відомих фільмів:

            


 Або просто фантазує на будь-яку тему:



Таким чином Саган віддає данину своєму захопленню літературою. Для створення різноманітних сцен Елізабет використовує кольори на обкладинках, наприклад, коли вона займається серфінгом на «хвилі» книг синього кольору, або лежить між книгами з чорною обкладинкою, що виглядають як величезні крила вампіра.

Який би спосіб Елізабет ні створила, ясно одне - вона дуже-дуже любить книги і пропагує читання серед читачів свого блогу. І в першу чергу важливо те, що своїми знімками вона надихає людей читати ще більше.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина