«Хроніки генія – 100 років від дня народження Рея Бредбері»

 «Хроніки генія – 100 років від дня народження

Рея Бредбері»

22 серпня - 100 років від дня народження відомого письменника сучасності, романтика космічних трас, дослідника людських страхів і радостей Рея Бредбері, автора 27 романів, кількох поетичних збірок і більш ніж 600 новел. Він писав сценарії для телебачення і кіно, все життя був заангажований театром (1964 р. заснував Pandemonium Theatre Company, у якому здійснював постановку власних п’єс).  Рей Бредбері став популярним завдяки своїй антиутопії «451 градус за Фаренгейтом», проте в його бібліографії є багато інших чудових творів. Практично кожна книга Бредбері ставала літературною сенсацією, а за сюжетами його  творів знято безліч кінофільмів.

 Смысл книги 451 градус по Фаренгейту - Рэй Брэдбери | Какой Смысл

За внесок до жанру фантастики Рей Бредбері став лауреатом премії «Гросмейстер фантастики» за заслуги перед жанром (1989).

"Я - той романтик, який посіяв ідею польоту на іншу планету, - каже Бредбері. - А астронавти і Космічне агентство перетворили мрію в реальність. Знаєте, у мене була прекрасна життя. Так, я дуже хотів побувати на Місяці, але цього не сталося».

"Свої університети" Рей Бредбері проходив не в коледжі - на навчання у хлопця просто не було грошей, оскільки він був з бідної сім'ї і заробляв тим, що продавав газети на вулицях Лос-Анджелеса. "Грошей у нас не було, так що я ходив в бібліотеку. Три дні на тиждень я читав книги. У 27 років замість університету я закінчив бібліотеку". З його любові до книг народився роман "451 градус за Фаренгейтом", просто Рею здалося, що люди навколо все частіше відмовляються від читання - з цього народилася ідея: книги в майбутньому стануть спалювати, щоб розумні думки на папері не турбували порожні голови - включив " телевізійну стіну "і сидиш" встромляти ". У цьому Бредбері виявився провидцем - книги сьогодні стрімко втрачають актуальність, а люди йдуть від дійсності в мережу.

Вино из одуванчиков — Википедия    Книга Прощавай, літо!, Рей Бредбері в інтернеті   Купити книгу Усмішка (Рей Бредбері) - 978-966-10-4450-9 | Інтернет-магазин  Yakaboo.ua

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина