Сковорода – мандрівний філософ

 


Сковорода – мандрівний філософ

В бібліотеці-філії №2 провели інтерактивний захід для старшокласників, присвячений  Григорію Сковороді – одному з найвідоміших філософів світу. Науковці Полтавського краєзнавчого музею ім. В.Кричевського - Ганна Барська, Олеся Васецька та Олена Халимон розповіли багато подробиць з життя Сковороди та з історії 18 століття.

Діти, виконуючи цікаві завдання, дізналися про походження мислителя та його освіту, період викладання й мандрів і, звісно, філософські погляди. Почули як проходили навчання учні ХVШ століття з Києво – Могилянської академії. З допомогою пера та чорнила, намагалися навчитися красиво виводити літери.  А ще дізналися про систему оцінювання учнів в ті часи, і чим вона відрізнялась від сьогодення.

А ще довелося познайомитися з музичними інструментами тієї епохи, не просто на словах – мали можливість пограти на гребінці, дерев’яних ложках, на трещітці, на рубелі та бубні. Справжнісінький концерт отримали і самі такого від себе не очікували, адже зіграли гуртом «Ой у лузі червона калина», та ще й заспівали!  Розважили аудиторію також майстер-класом - із солоного тіста виготовили жабку зі збірки Григорія Сковороди «Байки харківські».

Під час заходу, ведучі розвіяли наші стереотипні уявлення про особистість Григорія Сковороди та змусили нас мандрувати разом з ними не тільки по різних країнах, а й в часі.












Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

Кульбаба, або Диво-рослина

4 найпопулярніші квітки осені