Як чумаки по сіль їздили. Інтерактивний захід для школярів.

 


Кілька століть тому пересічна людина на території теперішньої України споживала вп’ятеро більше солі, ніж сучасник. Сіллю не лише присмачували страви, а й консервували продукти. А до комор вона потрапляла з півдня України, зі сходу або Карпат завдяки чумакам. Спочатку їх називали солениками, а згодом  коломийцями, торяниками, а потім чумаками. Про все це та багато іншого діти дізналися під час інтерактивного заходу «Як чумаки по сіль їздили», під керівництвом наукового співробітника Полтавського краєзнавчого музею ім. В. Кричевського Олесі Васецької.  

Діти дізнались багато цікавої інформації про часи українського чумацтва, а також самостійно збирали свої вози, волів у далеку дорогу (з допомогою магнитиків та фліпчарту), відгадали непростий кросворд на дану тему, встигли обговорити всі подробиці чумацького шляху. А також виготовили рибку із солоного тіста під час майстер-класу. Адже за легендами, коли чумаки вирушали до Криму, то брали з собою ікони, які були написані на сушеній рибі. Діти були у захваті. Дякуємо всім за час проведений разом і чекаємо наступних зустрічей!









Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

Кульбаба, або Диво-рослина

4 найпопулярніші квітки осені