Василь Шкляр: з красою правди по життю

 

Українському письменникові Василю Шкляру 10 червня виповнюється 72 роки. Народився на Черкащині, сьогодні живе у Києві. Шкляра називають «батьком українського бестселера», а про його роман ​«Залишенець. Чорний Ворон» чули усі, його читають солдати на фронті. За цей роман Шкляра нагородили Шевченківською премією, але він відмовився, і тоді його шанувальники самі зібрали йому «народну премію».

Володіє вірменською мовою, захоплюється рибальством. Хобі — полювання на великого коропа, улюблена страва — шоколад натщесерце, за переконаннями — республіканець, характер нордичний із сентиментальним ухилом.

Перші свої літературні твори Василь Шкляр почав писати у 1970-х роках – «Перший сніг» (1977), «Де твій Остап, Соломіє?». Далі були повісті і романи: «Живиця», «Праліс», «Ностальгія», «Тень совы», «Ключ», «Еле
ментал», «Кров кажана», «Декамерон», «Репетиція сатани», «Черешні в житі».

Шкляр – лауреат багатьох літературних премій, зокрема: «Золоте перо», «Золотий Бабай», «Коронація слова», «Спіраль століть», міжнародна премія в жанрі фантастики у номінації «За найкращу україномовну фантастику», Всеукраїнської літературної премії імені Василя Симоненка, Всеукраїнської літературної премії імені Михайла Коцюбинського в номінації «Художня література» за роман «Характерник».

Бібліотека-філія №2 пропонує читачам абонементу великий вибір книжок Василя Шкляра. Читайте, ви того варті!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина