Стосунки з близькими під час війни. Тренінг для ВПО від Дмитра Медведєва

 


 

Війна вплинула на особисте життя українців, зокрема внутрішньо переміщених осіб,  військових, та подружніх пар. Війна стала суттєвим випробуванням для наших стосунків, відтак деякі сім'ї розійшлися, а деякі — навпаки — відчули важливість бути поруч з близькими, попри всі негаразди. Розібратись в цьому буває не легко, тож вдячні психологу-психотерапевту Дмитру Медведєву за нову серію тренінгів, присвячених цій темі.  

Стосунки з близькими для нас людьми дуже важливі, тому що дають  психологічну підтримку для проживання стресу і створюють для нас сенс життя та діяльності. Працювати над ними треба постійно.

Коли трапляються  різкі зміни в житті, спочатку все завмирає. Вирішення насущних проблем заморожує всі інші процеси. Однак потім, коли перша напруга спадає, ці процеси починають рухатися  прискореним темпом, старі проблеми загострюються, і до них додається необхідність пристосуватися до нових умов.

Під час тренінгу з допомогою Дмитра намагалися розібратися, що ж саме відбувається з нами на даному етапі і чому виникають конфлікти з рідними? Запропоновані для учасників заходу вправи, допомогли їм розслабитися, подивитися на взаємини під іншим кутом. Дмитро надав декілька цінних порад, та наголосив, що все ж таки універсальних рекомендацій поки немає. Кожен досвід на сьогодні — унікальний. Треба враховувати і особливості ваших емоційних станів, і шукати нові способи зв'язків та комунікацій. А також не приймати імпульсивних рішень, берегти себе та одне одного.

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина