Національний День устриці
Національний День устриці відзначають
5 серпня в США
Устриці
- це популярні і улюблені в середовищі гурманів молюски з характерним морським
запахом і незрівнянним смаком, який складно з чимось сплутати.
Устриці
дуже корисні для організму людини, благотворно впливають на його імунну
систему. В їх м'ясі у великій кількості містяться білки, жири, амінокислоти і
насичені жирні кислоти, йод, калій, кальцій, цинк, фосфор, залізо, мідь, а ще
вітаміни групи В та ін. Добовий запас мінералів для людини досягається
вживанням всього шести молюсків.
В
наш час устриці може скуштувати будь-хто, достатньо лише відвідати ресторан або
ж приготувати молюски в домашніх умовах. Але для трапези важливо знати і іншу
інформацію про устриць, з якою ми зараз вас і ознайомимо.
Є
рекомендація вживати устриці лише в ті місяці, в назві яких є буква
"Р". Тобто включно з вересня по березень устриці можуть бути
присутніми у вашому меню. Пояснюється це просто: в інші теплі місяці року у них
настає період розмноження, що погано позначається на якості і смаку молюсків.
Як правильно вибирати
устриці
Вибираючи
устриці, зверніть увагу на те, щоб раковина була щільно закрита, а сам молюск
був важким і при струшуванні не видавав дивних звуків. У ресторані вам повинні
подати закриті охолоджені молюски або ж розкрити їх прямо при вас – це свідчить
про їх свіжість.
Як правильно відкрити
устриці
Щоб
відкрити устрицю вам буде потрібно спеціальне пристосування. Рекомендується для
цього мати кольчужну рукавичку і короткий
ніж з широким лезом, який вам обов'язково стане в нагоді.
Лівою
рукою візьміть устрицю плоскою стулкою вгору. Лезом ножа поверніть в місці
кріплення стулок до клацання. А потім обережно заведіть ніж всередину раковини
і підріжте м'яз молюска, який з'єднує її стулки. Не повертаючи, відкрийте
стулки молюска.
Далі
можна їсти устрицю. Для цього спеціальною виделкою підчепити м'ясо молюска,
полийте його лимонним соком або ж умочіть в соус на вибір і відправляйте до рота.
Як їсти устриці: жувати
чи ні? Гурмани рекомендують
ковтати молюск цілими, не пережовуючи.
Які
на смак устриці? Цей щільний шматочок м'яса, приємно пахне морем і йодом, і має
яскраво виражений смак морепродукту. Щоб
краще відчути смак молюска, рекомендується
подавати його під біле вино або більш міцні напої. До речі, їсти устриці можна
не тільки в сирому вигляді, але можна готувати різноманітні страви: запікати,
відварювати, смажити, тушкувати, маринувати.
Коментарі
Дописати коментар