Національний День устриці

 

Національний День устриці відзначають

5 серпня в США

Устриці - це популярні і улюблені в середовищі гурманів молюски з характерним морським запахом і незрівнянним смаком, який складно з чимось сплутати.

Устриці дуже корисні для організму людини, благотворно впливають на його імунну систему. В їх м'ясі у великій кількості містяться білки, жири, амінокислоти і насичені жирні кислоти, йод, калій, кальцій, цинк, фосфор, залізо, мідь, а ще вітаміни групи В та ін. Добовий запас мінералів для людини досягається вживанням всього шести молюсків.

В наш час устриці може скуштувати будь-хто, достатньо лише відвідати ресторан або ж приготувати молюски в домашніх умовах. Але для трапези важливо знати і іншу інформацію про устриць, з якою ми зараз вас і ознайомимо.

Є рекомендація вживати устриці лише в ті місяці, в назві яких є буква "Р". Тобто включно з вересня по березень устриці можуть бути присутніми у вашому меню. Пояснюється це просто: в інші теплі місяці року у них настає період розмноження, що погано позначається на якості і смаку молюсків.

Як правильно вибирати устриці

Вибираючи устриці, зверніть увагу на те, щоб раковина була щільно закрита, а сам молюск був важким і при струшуванні не видавав дивних звуків. У ресторані вам повинні подати закриті охолоджені молюски або ж розкрити їх прямо при вас – це свідчить про їх свіжість.

Як правильно відкрити устриці

Щоб відкрити устрицю вам буде потрібно спеціальне пристосування. Рекомендується для цього мати кольчужну рукавичку і  короткий ніж з широким лезом, який вам обов'язково стане в нагоді.


Лівою рукою візьміть устрицю плоскою стулкою вгору. Лезом ножа поверніть в місці кріплення стулок до клацання. А потім обережно заведіть ніж всередину раковини і підріжте м'яз молюска, який з'єднує її стулки. Не повертаючи, відкрийте стулки молюска.

Далі можна їсти устрицю. Для цього спеціальною виделкою підчепити м'ясо молюска, полийте його лимонним соком або ж умочіть в соус на вибір і відправляйте до рота.

Як їсти устриці: жувати чи ні? Гурмани рекомендують ковтати молюск цілими, не пережовуючи.

Які на смак устриці? Цей щільний шматочок м'яса, приємно пахне морем і йодом, і має яскраво виражений смак морепродукту.  Щоб  краще відчути смак молюска, рекомендується подавати його під біле вино або більш міцні напої. До речі, їсти устриці можна не тільки в сирому вигляді, але можна готувати різноманітні страви: запікати, відварювати, смажити, тушкувати, маринувати.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина