День Незалежності святкує бібліотека-філіал №2



З нагоди Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України бібліотека-філіал №2 провела низку заходів для користувачів бібліотеки. Цікаво та змістовно провели час  з аудиторією, розповідаючи про прагнення українців до свободи як визначальної цінності, що давала наснагу і сили залишатися собою в часи бездержавності. Найвищий вияв свободи поневоленого народу – здобуття незалежності для творення власного майбутнього. Про це, та про основні етапи державотворення йшлося в історичній інформаційній хвилинці «На шляху до свободи та незалежності», присвяченій   святкуванню 30 річчя незалежності нашої держави. Також продовж дня бібліотекарі демонстрували підготовлену до свята відео-презентацію «30 років незалежності: головні події в історії України».

Учасники заходу  мали змогу також подивитись  документальний фільм «Хроніка Незалежності. Події 1991 року» – фільм, який є спробою цілісно охопити події 1990-1991 рр., та розповідає про настрої, які панували серед українців напередодні ліквідації Радянського Союзу, та висвітлює хронологію подій на шляху до незалежності України, надає їх оцінку українськими науковцями.

До уваги користувачів  була організована  книжкова виставка-вшанування «Прапор миру, вірності і волі». Матеріали виставки висвітлюють тривалий шлях, пройдений нашою державою та перспективи розвитку. Представлена література та періодичні видання допоможуть глибше зрозуміти родовід і духовні витоки нації, усвідомити, що шлях який обрала Україна, - це побудова демократичної держави. Запропоновані книги зацікавили наших читачів не тільки яскравими обкладинками, а і своєю актуальністю.








Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина