Чарівний світ Джоан Роулінг (до 55 річчя улюбленої дитячої письменниці)

Чарівний світ Джоан Роулінг

(55років найвідомішій письменниці третього тисячоліття)

Джоан Роулінг – одна з найвідоміших письменниць сучасності. Подарувавши світу Гаррі Поттера, вона вмить стала популярною в усіх куточках землі. Однак що ми знаємо про неї саму – про ту жінку, яка вибудувала цей чарівний світ магії та чаклунства? Справжнє ім'я письменниці Джоанна Мюррей (прізвище від другого чоловіка). Дівоче прізвище її матері – Волант. Дж. К. Роулінг насправді немає другого імені. Авторка взяла ім'я Кетлін від своєї бабусі. На шляху до приголомшливого успіху письменниці довелося пережити злидні, самотність та домашнє насилля. До того, як Роулінг вдалося все ж знайти видавця для своєї книги, їй довелося вислухати 14 відмов. Видавці запевняли, що книга розрахована на дванадцятирічних хлопчиків, а вони ніколи не куплять її, якщо автором є жінка. Двадцять років тому перший тираж книжки Роулінг був таким незначним, що в це важко повірити. Джоан говорили, що навіть за найсприятливіших обставин вдасться продати не більше 3000 копій. Але наразі продано понад 450 млн книг. 

 Роулінг задумувала книги так, щоб їхні персонажі росли разом із читачами. Кожна книга виходила до наступного навчального року, порушуючи глибші та доросліші теми. Захоплення Гаррі Поттером стало такою лихоманкою, що ринок дорослих читачів був величезним. Тому у 1998 році з’явилось перше "доросле" видання. Все те саме, просто з більш похмурими обкладинками. Її книги отримали світове визнання та купу нагород. Окрім того, своєю письменницькою діяльністю Джоан змусила дітей усього світу полюбити книги та процес читання! Роулінг стала першою письменницею-мільярдером завдяки своїм книгам.

Звичайно, ми не могли оминути ювілей цієї чудової письменниці та підготували буктрейлер до серії книг про «Гаррі Поттера» - захоплюючий світ магії та чарівництва чекає на Вас!


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина