«Як проживати апатію та гнів?» - нова серія тренінгів в рамках проєкту «Психологічна допомога населенню»

 


Продовжуємо роботу проєкту «Психологічна допомога населенню». Цього разу серія зустрічей з психологом-психотерапевтом Дмитром Медведєвим буде присвячена боротьбі з апатією та гнівом. Мабуть, кожен хоча б раз у житті переживав періоди морального спустошення, байдужості до всього навколишнього, емоційного виснаження, а це і є прояви апатії. Як же вийти з цього негативного емоційного стану, і чи справді він є таким негативним? Розбиралися разом з Дмитром.

Переживаючи цей період, ми часто говоримо: «У мене немає настрою», і дійсно відчуваємо душевний дискомфорт. Група учасників вирішила докладніше розібратись з цим явищем, аби скоріше його ліквідувати та повернутися до звичайного життя з усіма його радощами та іншими приємними моментами. Знайомство відбулось невимушено та жваво, було над чим і посміятися і замислитися, і посумувати. Але головне ми переживали ці емоції разом – в підтримці однодумців, а це набагато легше, ніж бути наодинці зі своїми страхами та переживаннями.

У стані апатії важливо пам’ятати таку закономірність: дія передує мотивації. Краще не чекати, коли настане піднесення, коли з’являться сили, а хоча б потроху щось робити, починати змінювати щось вже сьогодні. В цьому учасникам терапевтичної групи допоможуть наші тренінги та спілкування. З упевненістю вже можна сказати, що всі учасники з успіхом пройшли перший інформаційний блок тренінгу, присвячений емоціям, та психологічним станам, що передують апатії.  Наступна зустріч відбудеться через тиждень. Цей час потрібен для кращого усвідомлення інформації, тож з новими силами чекаємо всіх, щоб продовжити цю пізнавальну подорож у внутрішній світ.







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

Кульбаба, або Диво-рослина

4 найпопулярніші квітки осені