Психологічна самодопомога та журавлик щастя від Мобільної бригади допомоги



Опанувати методи релаксації та самодопомоги мали можливість всі, хто долучився до заходу «Психологічна самодопомога, як базова навичка» в бібліотеці-філії №2. Хочемо ми цього чи ні, але психіка людей перебуває в постійному напруженні останній рік. Реакціями на стресові та травматичні події можуть бути страх, ступор, плач, агресія, почуття провини, апатія та інші не дуже приємні емоції. З такими почуттями багато людей стикається сьогодні мало не кожен день. Для того, щоб дати раду неконтрольованим почуттям та допомогти психіці, буде корисним знати мінімальний набір прийомів базової психологічної самодопомоги. 

Засвоїти такі прийоми учасникам заходу запропонували спеціалісти Мобільної бригади допомоги: Ганна, Надія, Тетяна та Марина. Вони познайомили аудиторію з дихальними вправами, з прикладами активностей для відновлення енергії, з техніками релаксації дихання та м’язів. Одним з методів релаксації, що особливо запам’ятався учасникам – це виготовлення журавлика в техніці оригамі, яку часто використовують в естетотерапії.

 Розповідаючи про це, не можливо оминути легенду про заповітне бажання, що втілиться, коли ти складеш 1000 паперових орізуру (журавликів). Вона стала всесвітньо відомою завдяки історії, заснованій на реальних подіях з життя Садако Сасакі, японської дівчинки, мешканки Хіросіми, що стала жертвою ядерного бомбардування 1945 року. Трагічна доля Садако стала також першоджерелом для книги Елеонори Керр «Садако і тисячі паперових журавликів», яку радимо прочитати всім.

 Саме такого журавлика змайстрували учасники заходу і загадали своє заповітне бажання. А ще поділились своїми власними прикладами відновлення організму після стресу, зробили декілька  вправ, що розслаблюють і тепер впевнено йдуть вперед до здійснення своїх мрій!









Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

Кульбаба, або Диво-рослина

4 найпопулярніші квітки осені